Bulgur s mexickým tuniakom fotorecept
Foto: janulinka26
Výborný šťavnatý bulgur s tuniakom, ktorý zasýti. Rýchla a chutná večera.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv uvaríme bulgur. Do hrnca dáme zovrieť vodu. Do vriacej vody dáme bulgur a varíme. Varíme ho ako cestoviny (čiže množstvo vody nijako nemeriame, jednoducho dáme vodu a povaríme bulgur) cca 10 minút, záleží od druhu.
- 2
Šunku, papriku a paradajky nakrájame na malé kúsky. Na panvicu dáme trochu olivového oleja a všetko nakrájané a spolu trochu popražíme - cca 5 minút.
- 3
Do panvice nasypeme uvarený bulgur a dobre premiešame.
- 4
Otvoríme mexického tuniaka a primiešame ho k bulguru na panvici. Dochutíme soľou. Môžeme použiť samozrejme aj klasického tuniaka napr. vo vlastnej šťave alebo inak ochuteného tuniaka. Ak použijeme neochuteného tuniaka, pridávam olivy a provensalské bylinky.
- 5
Dobrú chuť. Podávame teplé. Môže sa však jesť aj vychladnuté.
Tiež bulgur:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu