
Pečená prepelica na škoricových hruškách
Prepeličky opláchneme, nasolíme a pečieme v rúre na 160 0C asi 60 minút.

Smotanová torta- opäť
tento recept je u nás veľmi obľúbený pre jednoduchú prípravu a sviežu chuť. Robím ho...

Írsky guláš
Tohto roku sme, v snahe menej kosiť, vychovali dve jahňatá. Pretože máme zásobu tohto...

Marinované bravčové plátky so zelenou fazuľkou a gratinovanými zemiakmi
Táto kombinácia mi napadla, keď som rozmýšľala, čo v nedeľu na obed...

Oškvarkové valčeky
Prichádza čas zabíjačiek a oškvarky sa hodia nielen na pagáčiky. Toto je typické zimné jedlo, ...

Tvarůžkové špízy
Mám ráda experimenty se sýry. Tvarůžky mám vždy k dispozici a ikdyž jsem tento recept dělala...

Cestoviny so šampiňónovou omáčkou
cestoviny si uvarime v slanej vode. na panvici si opražime cibulu, pridame nakrajanú šunku, a na plátky...

Chrumkavé indonézske kurča alebo Ayam goreng Jawa
Chrumkavé vyprážané kurča v jávskom štýle je mierne pikantné , chrumkavé a nie veľmi náročné...

Nebeská pena
Keď budete chcieť, aby sa Vám niečo príjemne rozplývalo v ústach, pripravte si túto úžasnú...

Kuracie prsia s goji a mrkvou
Goji /godži/ je čínska kôstkovica, pomáhajúca pri rôznych neduhoch...

Ríbezľový rýchly koláčik
Mala som v mrazničke čierne ríbezle a kúpila som si okrúhlu formu. Tak som skúsila ......

Rajčinová ako od maminky :-)
Recept som objavila prvýkrát v časopise Katka špeciál - česká kuchyňa niekoľko rokov dozadu. Keďže nám...

Marlenka, ako ju robím ja
recept mam od mojej sestry, ktora ju robi na vsetky rodinne prilezitosti vo velkom

Torta pre moju mamku k 55tke :) korpusy
konečne mám čas a chuť pridať tortu ktorú sme spolu s mojou veľmi dobrou kamarátkou ukuchtili pre...

Hokkaido polievočka
Tento recept som dostala od svojej kolegyne. Je originálny v tom, ze sa pridáva kari...

Marhuľovo-orechový koláč
. čo dodať, je to marhuľovo orechová mňamka... furt sa po ňom zapráši :))

Pečený diviak na zázvorovo–medovej omáčke
Rúru rozohrejeme na 130 0C. Jednu cibuľu prešpikujeme klinčekmi. Mäso prudko opečieme na oleji, ...

Gnocchi s bažantím ragú
Bažantie prsia nakrájame na kocky. Najemno nakrájame šalotku, speníme na masle, pridáme nakrájaného bažanta,...

Srnčí tataráčik s prepeličími očami
Srnčí chrbát očistíme a najemno rozsekáme nožom. Pridáme najemno rozsekanú šalotku, mätu, horčicu, ...

Srnčie medailóniky s vanilkovo–brusnicovou omáčkou
Srnčie medailóniky očistíme a opečieme na oleji. Po opečení osolíme, okoreníme a dáme asi na...

Akože krémeš :-)
Rýchla príprava a chutný výsledok! Názov je od môjho syna - pri pečení sa ma spýtal, ...

Srnec na tymiáne
... srnec zo Slovenska, cesnak zo Španielska, Maďarská papriková pasta, horčica z Francúzska...

Plnené kuracie stehná s krabími tyčinkami
Toto jedlo robíme už asi 10 rokov. Nie je to môj výmysel ale v už si...

Lososová rolka s kozím syrom
Kozí syr a syr Lučina spolu vymiešame do hladka. Pridáme nasekané bylinky, pistácie a citrónovú...

Marinovaný syr s konfitovaným cesnakom
Do kastróla dáme maslo a necháme rozpustiť. Pridáme strúčiky cesnaku a ochutíme. Dáme do rúry...

Divinová terina s mandľami a brusnicami
Opracované mäso osolíme, okoreníme a vložíme do rozohriateho hrnca s olivovým olejom. Opekáme zo všetkých...

Grilované krevety s citrónom a prosciuttom
Plátky prosciutta a polovičky cherry rajčiniek poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme do rozohriatej...

Sušená krkovička s čakankou a rajčinovou penou
Sušené rajčiny rozmixujeme. Do misy dáme mascarpone, maslo, citrónovú šťavu, nasekaný cesnak a...