Kuracie mäso v mandľovej košieľke

peter64 - fotkapeter64, 1. februára 2012

tento mán od mojej tety a krstnej.

Suroviny

1000 g
1500-2000 g
z 1 ks
2 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme a pokrájame n polovice.Prerezanú časť potrieme olejom,posypeme soľou a tymianom.Poukladáme ich na plech a pečieme asi 40minút pri teplote 175°C.Kurča vykostíme a rezne namočíme do citrónovej šťavy.Potom jemne obalíme v hladkej múke a rošľahaných vajciach,do ktorých sme zamiešali pomléte mandle.Porcie z oboch strán vysmažíme do chrumkava (asi 15 minút.Podávame s upečenými zemiakmi,ozdobíme kolieskami ananásu a zaváranými čučoriedkami alebo černicami.

  2. 2

    Na tento recept sa dá použiť mäso z husi alebo kačky.

Diskusia k receptu

jamarlen
delikatesa, keby mi to tak mal kto zajtra na obed spraviť!v tej múke naozaj jemnučko, a na tanieri môže byť aj kurča, aj morka, aj kačka, aj húska:)
jerica
zaujímavý receptík , stojí za vyskúšanie:-)KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia