Foto: adeja
Sestra povedala, že sú ako z cukrárne O:-)
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto : | |
4 |
|
200 g |
|
200 g |
|
1 |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
Krém : | |
250 ml |
|
250 ml |
|
3 PL |
|
1 |
|
5 |
|
Poleva : | |
500 ml |
|
500 ml |
|
2,5 balíčka |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Oddelíme žĺtka od bielka a z bielok vyšľaháme tuhý sneh.
-
2
Z práškového cukru, žĺtok, mlieka, oleja a múky zmiešanej s kypriacim práškom vypracujeme cesto do ktorého zľahka vmiešame sneh z bielok.
-
3
Vylejeme na veľký a hlboký plech vymastený a vysypaný múkou. Pečieme 10-15 minút pri teplote cca 180°C. Po upečení necháme vychladnúť.
-
4
Vyšľaháme šľahačku tak, aby bola tuhej konzistencie a primiešame kyslú smotanu s cukrom. Medzitým si očistíme a nakrájame kivi.
-
5
Na vychladnutú piškótu rozotrieme krém a poukladáme plátky kivi.
-
6
Pripravíme si polevu. Do 1 l zmesi (500 ml vody+500 ml sirupu) pridáme 2,5 balíčka zlatého klasu a varíme do zhustnutia. Ja som tentokrát nezohnala kivi sirup tak som kúpila citrónový a pridala som zelené potravinárske farbivo :) ...
-
7
Necháme to chvíľu vychladnúť a lejeme lyžicou na koláč.
zelené potravinárske farbivo ... a vobec každej farby .. nepoužívam
@mojack si moja krvná skupina :-)) Ale proti gustu....