Kuracie kúsky v smotanovo - cesnakovej omáčke fotorecept
Foto: palokuchki
Obycajne robievam takto ryby. Je to rychle a chuti to celej rodine. Vcera som takto skusila upravit kuracinu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
2 PL |
|
200 ml |
|
2 strúčiky |
|
|
|
na obalenie masa: | |
5 PL |
|
|
|
|
|
1 PL |
|
1 KL |
|
salat: | |
3 ks |
|
1 ks |
|
cerstva |
|
1-2 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Pouzila som kuracie stehna dolne s tou dlhsou kostou. Stehna som vykostila, narezala na mensie kusky, mierne naklepala, osolila a okorenila.
-
2
Hladku muku som zmiesala s cerstvo mletym korenim styroch farieb, so susenym provenslavskym korenim, solou a cervenou paprikou.
-
3
Kuracie kusky som obalila v muke a oprazila na rozohriatom oleji. Najprv z jednej strany
-
4
a potom z druhej strany. Neoprazala som ich na velmi silnom oleji. Olej mal asi taku teplotu ako ked vyprazame rezne.
-
5
Ked boli kuracie kusky oprazene z obidvoch stran, poliala som ich kyslou smotanou v ktorej som rozmiesala pretlaceny cesnak. Ja som do smotany priliala este asi 1/2 salky vody, lebo vsetci chceli aby bolo viacej omacky.
-
6
Smotanu som premiesala s masom a nechala som vsetko spolu chvilu povarit asi tak 5 minut. Na koniec som omacku posypala posekanou petrzlenovou vnatkou.
-
7
Salat som pripravila z libanonskych uhoriek, cervenej cibule a petrzlenovej vnatky. Uhorky som nakrajala po dlzke, cibulu na mesiaciky a petrzlenovu vnatku som nasekala na drobno. Zeleninu som ochutila balzamikovym octom, solou a cukrom.
Masko je ako z bavlnky a chut mimoriadne lahodna. Dakujem za vyborny recept a hlavne casovo nenarocny.
Este raz : Je to vynikos.
A ten šalátik je tiež k tomu fajn, tak to osvieži. @palokuchki zaslúžiš si
"rád zlatej varešky" :))