Inšpiráciu som našla v časopise Nový čas pre ženy a sú naozaj výborné ...
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 5 ks |
|
| 120 g |
|
| 1 ks |
|
| 120 g |
|
| 20 g |
|
| 5 PL vlažná |
|
| 1 ks |
|
| plnka : | |
| 2,25 dl |
|
| 1,5 PL |
|
| 2 ks |
|
| 2 ks |
|
| 90 g |
|
| 3 PL |
|
| 250 g |
|
| poleva: | |
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| na potretie |
|
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom, postupne k tomu pridáme vlažnú vodu, z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Múku, PDP, práškový cukor a kakao si preosejeme, striedavo so snehom pridávame k žĺtkom. Upečieme piškótu. Piškótu vyklopíme a necháme vychladnúť. Prekrojíme po dĺžke na polovicu a každú polovicu ešte horizontálne na polovicu.
-
2
Plnka: V hrnci nad parou zmiešame múku s preosiatym kakaom, na to nalejeme mlieko s vajcami a žĺtkami. Za stáleho miešania uvaríme hustý krém, preložíme do misky a tiež za stáleho miešania vychladíme. Teraz to ide dobre vonku, inak v drese so studenou vodou. V mise vyšľaháme maslo s cukrom do peny a postupne zašľahávame studený krém.
-
3
Po prekrojení piškóty máme 4 pláty. Prvý natrieme pikantným napríklad ríbezľovým džemom, naň rozotrieme primerané množstvo krému. Na to položíme druhý korpus a potrieme ho iba plnkou, tretí korpus opäť natrieme džemom a krémom. Na záver položíme štvrtý korpus a zvyškom plnky potrieme boky a vrch rezu. Celé rezy nahrubo polejeme polevou. Poleva: Čokoládu polámeme a s maslom za stáleho miešania rozpustíme vo vodnom kúpeli.
-
4
vrch môžete dozdobiť šľahačkou ... dobrú chuť :)









Diskusia k receptu