Záhorácka fazuľovica fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 1. februára 2012 19:22
Ďalšie recepty »
Záhorácka fazuľovica (fotorecept)Foto: rennatte

Receptov na fazuľovicu je mnoho, každý má svoj osvedčený a toto je ten môj záhorácky. Tá naša poléfka mosí byt s domácima rezancama a porádne hustá, že v ní aj užička stojí. Tak ako v tej mojej :-). Zo zvyšných rezancov zvyknem robiť granadír.

8
porcií
120 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

2 hrnčeky
2 ks
1 ks
1/2 malého
2 ks
1 ks
5 strúčikov
1 ks / klobása
1 KL
1 PL
na rezance:
1 kg
2 ks
300 ml
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Fazuľu deň pred varením umyjeme namočíme do vody aby napučala, na druhý deň vodu zlejeme dáme do hrnca zalejeme vodou aspoň 4cm nad fazuľou a dáme variť. Nesolíme. Ak je fazuľa polomäkká pridáme nakrájanú zeleninu a varíme do mäkka, postupne ochutnávame

    Záhorácka fazuľovica (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa varí polievka, chystáme si rezance. Múku nasypeme na dosku, spravíme jamku, pridáme vajcia a postupne prilievame vodu a nožíkom spracujeme všetky suroviny na cesto, ktoré domiesime rukami

    Záhorácka fazuľovica (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vypracované vláčne cesto rozdelíme na tri časti, aby sa nám lepšie vaľkalo

    Záhorácka fazuľovica (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    postupne všetky bochníky rozvaľkáme a narežeme na pásiky a odložíme na utierku sušiť aspoň na 20 minút aby sa nám pri krájaní nelepili

    Záhorácka fazuľovica (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    vrátime sa k polievke, pridáme celú cibuľu, dva strúčiky cesnaku a párok alebo klobásku a prilejeme vodu

    Záhorácka fazuľovica (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a späť k rezancom...Dáme si variť vodu do väčšieho hrnca, pásiky poprášime múkou, naukladáme asi päť na seba a nakrájame (alebo narežeme, keď sú to rezance) na rezance

    Záhorácka fazuľovica (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    porozhadzujeme po doske aby sa nepolepili a ešte presušili

    Záhorácka fazuľovica (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    dáme variť do osolenej vriacej vody kým nevyplávu na povrch. Z rezancovej vody si odoberieme asi pol litra, ktorou zahustíme polievku, rezance opláchneme pod studenou vodou a omastíme olejom

    Záhorácka fazuľovica (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dokončíme polievku.... vyberieme uvarený párok alebo klobásku pridáme zvyšný roztlačený cesnak a papriku

    Záhorácka fazuľovica (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    do odobratej vody z rezancov "slížovice" vmiešame hladkú múku a zahustíme polievku

    Záhorácka fazuľovica (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    pridáme nakrájaný párok a petržlenovú vňať

    Záhorácka fazuľovica (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    do misky naberieme rezance, zalejeme fazuľovicou, pridáme lyžicu, ak zostane stáť, je to tá pravá záhorácka :-))))

    Záhorácka fazuľovica (fotorecept) - obrázok 12
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist