Foto: rennatte
Receptov na fazuľovicu je mnoho, každý má svoj osvedčený a toto je ten môj záhorácky. Tá naša poléfka mosí byt s domácima rezancama a Zobraziť celý popisReceptov na fazuľovicu je mnoho, každý má svoj osvedčený a toto je ten môj záhorácky. Tá naša poléfka mosí byt s domácima rezancama a porádne hustá, že v ní aj užička stojí. Tak ako v tej mojej :-). Zo zvyšných rezancov zvyknem robiť granadír.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 hrnčeky |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1/2 malého |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
5 strúčikov |
|
1 ks / klobása |
|
1 KL |
|
|
|
1 PL |
|
|
|
na rezance: | |
1 kg |
|
2 ks |
|
300 ml |
|
|
Postup
-
1
Fazuľu deň pred varením umyjeme namočíme do vody aby napučala, na druhý deň vodu zlejeme dáme do hrnca zalejeme vodou aspoň 4cm nad fazuľou a dáme variť. Nesolíme. Ak je fazuľa polomäkká pridáme nakrájanú zeleninu a varíme do mäkka, postupne ochutnávame
-
2
Kým sa varí polievka, chystáme si rezance. Múku nasypeme na dosku, spravíme jamku, pridáme vajcia a postupne prilievame vodu a nožíkom spracujeme všetky suroviny na cesto, ktoré domiesime rukami
-
3
Vypracované vláčne cesto rozdelíme na tri časti, aby sa nám lepšie vaľkalo
-
4
postupne všetky bochníky rozvaľkáme a narežeme na pásiky a odložíme na utierku sušiť aspoň na 20 minút aby sa nám pri krájaní nelepili
-
5
vrátime sa k polievke, pridáme celú cibuľu, dva strúčiky cesnaku a párok alebo klobásku a prilejeme vodu
-
6
a späť k rezancom...Dáme si variť vodu do väčšieho hrnca, pásiky poprášime múkou, naukladáme asi päť na seba a nakrájame (alebo narežeme, keď sú to rezance) na rezance
-
7
porozhadzujeme po doske aby sa nepolepili a ešte presušili
-
8
dáme variť do osolenej vriacej vody kým nevyplávu na povrch. Z rezancovej vody si odoberieme asi pol litra, ktorou zahustíme polievku, rezance opláchneme pod studenou vodou a omastíme olejom
-
9
Dokončíme polievku.... vyberieme uvarený párok alebo klobásku pridáme zvyšný roztlačený cesnak a papriku
-
10
do odobratej vody z rezancov "slížovice" vmiešame hladkú múku a zahustíme polievku
-
11
pridáme nakrájaný párok a petržlenovú vňať
-
12
do misky naberieme rezance, zalejeme fazuľovicou, pridáme lyžicu, ak zostane stáť, je to tá pravá záhorácka :-))))
varecha.pravda.sk/recepty/zahoracka-fazulova-polievka/195...
inspirujem sa tvojim receptom hlavne na tie slize, tie naozaj musia byt domace a ja ich kupujem v obchode, az sa za to hambim :-) dakujem!!! kk