Foto: ropa
Jednoduchá, rýchla a veľmi chutná polievka. Keďže je to najobľúbenejšia polievka našich synov (aj moja), robievame ju veľmi často.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené zemiaky nakrájame na kocky. Zalejeme vodou, osolíme a uvaríme do mäkka. Pozor! ak budeme používať cesnakovú pastu, zemiaky nesolíme.
-
2
Na oleji si osmažíme roztlačený cesnak, alebo pastu, pridáme štipku čierneho korenia. Smažíme veľmi krátko.
-
3
Na osmažený cesnak prelejeme vývar zo zemiakov a zemiaky, zemiaky rozmixujeme tyčovým mixérom. Krátko povaríme
-
4
Podávame s nastrúhaným syrom a opečeným rohlíkom (my používame aj sucháre). Polievku môžete spraviť vždy keď varíte zemiaky. Stačí odobrať pár zemiakov a použiť vývar. Výborne chutí pikantná...
Diskusia k receptu