Morčacie prsia s avokádom a fetou fotorecept
Foto: palokuchki
Recept mam z internetu, ale si uz nepamatam na ktorej stranke som ho nasla.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Morcacie prsia som najprv nakrajala pozdlz vlakien na pasy siroke asi 4-5cm. Pasy masa som trochu naklepala a potom som ich priecne pokrajala na tenke kusky.
-
2
Ocistenu cibulu som pokrajala na mesiaciky a cesnak som pretlacila cez lis.
-
3
Najprv som poprazila cibulu s cesnakom.
-
4
K cibuli som potom pridala nakrajane maso. Maso som okorenila cerstvo mletym korenim a za staleho miesania som ho oprazila zo vsetkych stran.
-
5
Potom som pridala ocistene nakrajane paradajky. Paradajky som premiesala s masom a podliala vodou. Maso som prikryla pokrievkou a podusila som ho asi 5 minut. Robila som to preto, lebo maso bolo zo starsieho moriaka. Ak sa jedlo pripravuje z mladeho kusa, alebo z kuracich prs, tak nie je treba toto robit.
-
6
Pokym sa mi maso dusilo pokrajala som si ocistene avokado, rozmrvila som si fetu a nasekala som si bazalku.
-
7
K masu som najprv pridala feta syr. Vsetko som spolu premiesala, pokym sa syr nerozpustil.
-
8
Wok som odstavila z ohna a k masu som pridala avokado a bazalku.
-
9
Vsetko som spolu premiesala, ale som to uz nevarila. Na koniec som omacku este trochu osolila. Nebolo treba vela, lebo feta bola dost slana. Maso som podavala s domacimi sirokymi rezancami.
Diskusia k receptu