Foto: pivonka
Receptov na fánky je už na Vareche veľa, ale myslím, že tento do zbierky chýba a je teraz aktuálny. Je to hojná dávka, ja Zobraziť celý popisReceptov na fánky je už na Vareche veľa, ale myslím, že tento do zbierky chýba a je teraz aktuálny. Je to hojná dávka, ja som robila z 2/3 a bolo ich dosť.
príprava
Suroviny
650 g |
|
1 ks |
|
1 dl |
|
3 ks |
|
1 lyžička |
|
1,5 - 2 dl |
|
150 g (Hera) |
|
na vyprážanie |
|
a vanilkový na obaľovanie |
|
Postup
-
1
Na dosku si preosejeme 400 g múky a premiešame s práškom do pečiva.
-
2
V pive rozmiešame žĺtky, soľ, mlieko
-
3
a spolu s múkou spracujeme na polotuhé cesto.
-
4
Do zbytku múky zamiesime maslo
-
5
a spracujeme na kocku, ktorú prvým cestom zabalíme.
-
6
Rozvaľkáme a 3x po 15. minútach prekladáme a vaľkáme ako pri lístkovom ceste.
-
7
Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm. Zúbkovaným radielkom nakrájame obdĺžniky,
-
8
ktoré v rozohriatom oleji vyprážame.
-
9
Vysmažené vyberieme na papierový obrúsok.
-
10
Zmiešame si práškový a vanilkový cukor a fánky ešte teplé v ňom obaľujeme.
Ja sa chystám na ne zajtra :D
@sovka , želám ti guráž a úľavu. Keď už sa človek nemôže ani schuti najesť toho, na čo má chuť, to je o ničom. Ale chápem Tvoje váhanie. Tiež váham, čaká ma operácia očí.
Teší ma, že dve varecháčky z vlastnej skúsenosti potvrdili, že tieto fánky sú ozaj veľmi chutné. Na druhej strane ma neteší, že som pridala recept, ktorý už na Vareche je, vždy sa tomu chcem vyhnúť. A to som si myslela, že akú tu dám novinku :).