Sekaná so šošovicovým prívarkom a zemiakovou kašou
Foto: nathaliez
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vopred namočenú šošovicu dáme variť s mrkvou a jednou cibuľou. Asi po 20 minútach odstavíme z ohňa a rozmixujeme. **Keď zabudnete šošovicu namočiť, jednoducho ju "zošokujte" vriacou vodou a nechajte chvíľu postáť**
-
2
Hoväzie mäso, bylinky, soľ, korenie, strúhanku, cesnak, cibuľu, vajíčka ( Poprípade mlieko ) zmiešame spolu
-
3
Vytvarujeme bochník, alebo dáme do formy. Potrieme bielkom. Keď sa bielok mierne zapečie, potierame každých 20 min. vodou. Kto nepoužije formu, vodu môže kľudne vodu naliať k sekanej. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C - 1 hod.
-
4
Pristúpime k zemiakovej kaši. Postup každý pozná, ale istota je istota. Dáme si variť zemiaky. Uvarené zemiaky popučíme, pridáme maslo, mlieko, smotanu, soľ a korenie. Všetko si dobre "rozmačkáme" prípadne použijeme mixér.
Diskusia k receptu