Hrachové guľky so syrom

František Kriššák
šéfkuchár hotela Club v Kežmarku, 2. februára 2012
Hrachové guľky so syrom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
60 g
1 ks
1 PL
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Hrach uvaríme v 1,5 l vody domäkka. Uvarený scedíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Do vychladnutého hrachu primiešame lyžicu oleja, soľ, korenie, vajce, postrúhaný syr a strúhanku podľa potreby, aby bola masa dostatočne hustá.

  3. 3

    Formujeme z nej malé guľky, ktoré vyprážame v rozohriatom oleji dozlata. Vhodnou prílohou je čerstvý šalát z paradajok a rukoly.

  4. 4

    Náš tip: Podobné jedlo si môžete pripraviť aj z iného druhu strukovín, napríklad z cícera. Vyprážejte ho v rozpálenom oleji, dbajte, aby sa vám neprepálil. Vhodné sú fritovacie oleje.

Diskusia k receptu

valeri
No teraz som prišla z dvojhodinovej prechádzky a patrične hladná, hneď by som si z nich dala. Ale vyskúšam ich aj ja.
kuchticka
Ja sa vysmazanym pokrmom vyhybam v posledne dobe, ale toto bych si tak dala! Skusim spravit a iba upiect. iste to bude tiez dobre.
alexdidi
Tiež nie som veľmi na vyprážané jedlá,ale toto sa mi páči,tak ako podobné cícerové placky od p.Kriššáka,len som ešte nestihla vyskúšať.
helca103
ja som ich robila dnes a veľmi nám chutili, aj ked je to vyprážané neboli mastné a chuťovo výborné :-)
helca103
určite by sa to dalo aj tak tá hmota je dobrá a nerozpadáva sa , vyskúšala som a .... na budúce to skúsim v rúre
martamm
Aj ja by som ich upiekla v rure, len potrete olejom...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia