Hrachové guľky so syrom
František Kriššák
šéfkuchár hotela Club v Kežmarku, 2. februára 2012
šéfkuchár hotela Club v Kežmarku, 2. februára 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
7 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hrach uvaríme v 1,5 l vody domäkka. Uvarený scedíme a necháme vychladnúť.
- 2
Do vychladnutého hrachu primiešame lyžicu oleja, soľ, korenie, vajce, postrúhaný syr a strúhanku podľa potreby, aby bola masa dostatočne hustá.
- 3
Formujeme z nej malé guľky, ktoré vyprážame v rozohriatom oleji dozlata. Vhodnou prílohou je čerstvý šalát z paradajok a rukoly.
- 4
Náš tip: Podobné jedlo si môžete pripraviť aj z iného druhu strukovín, napríklad z cícera. Vyprážejte ho v rozpálenom oleji, dbajte, aby sa vám neprepálil. Vhodné sú fritovacie oleje.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu