Smotanovo-cibuľový posúch

stalu - bez fotkystalu, 2. februára 2012
Smotanovo-cibuľový posúch
Foto: stalu

Suroviny

1/2 kg
1 surové
ako kocka kvasníc
2-3 dcl vlažné
1-2
2 väčšia




Postup

  1. 1

    Preosiať múku, do nej pridáme rozpustený palmaríjn premiešaný s vajíčkom, kvások a pomaly prilievame 2-3 dcl vlažného mieka. Vymiešame a necháme vykysnúť.

  2. 2

    Keď cesto vykysne, rozdelíme ho na dve polovice ( 1 polovica = 1 plech) rozvaľkáme na velkosť plechu, natrieme 1-2 pochúťkovými smotanami (podľa toho či lúbite viac alebo menj smotanový posúch). Posolíme a na vrch poukladáme nakrájanú alebo nastrúhanú cibuľu, podľa toho, čo komu viac vyhovuje. Nakoniec ešte pridáme štipku čierného korenia.

  3. 3

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov.

Diskusia k receptu

mia2404
mňam :-) robievam to tiež len si tam pridávam ešte aj slaninu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia