Foto: ropa
Je to klasický „sobotný“ recept našej rodiny. Varievala ho už od nepamäti moja babička...
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
50 minút
na 240 °C
na 240 °C
Postup
-
1
Očistené zemiaky a cibuľu nakrájame alebo nastrúhame na kolieska. Po vrch zalejeme vodou, osolíme a uvaríme do mäkka.
-
2
Zemiaky roztlačíme a za stáleho miešania pridáme hrubú múku. Povaríme cca 5 minút.
-
3
Kašu dáme na vymastený plech, vrch kaše trochu pomastíme a dáme piecť. Pečieme cca 50 minút pri teplote 240°C, do chrumkava
-
4
Najlepšia je do chrumkava pečená. Môžeme podávať s upraženou cibuľou na masti.
Matata1, vďaka
Tvoj recept sa mi páči, takú kašu nám mama robievala, myslela som, že zapekáš zem.pyré, lebo to som zapekala ale túto kašu nie, no môže byť, len bez tej cibule v nej. Ja by som si potom osmažila radšej na povrchu a omastila. Čakám, čo pridáš ďalej.
@evanaaa U na sa tejto kasi hovori jednoducho kasa, a pyre je klasika (varene zemiaky roztlacene s maslom a mliekom)
našich rodičov či prarodičov, ukladám do KK.
Smelo do toho! Chrumkava je len za cerstva, ale vacsinou nezostane ...