Pečená zemiaková kaša fotorecept

ropa - fotkaropa, 2. februára 2012
Pečená zemiaková kaša (fotorecept)
Foto: ropa

Je to klasický „sobotný“ recept našej rodiny. Varievala ho už od nepamäti moja babička...

4
porcie
10 minút
príprava
50 minút
na 240 °C

Suroviny

1700 g
100 g
150 g
30 g
15 g




Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky a cibuľu nakrájame alebo nastrúhame na kolieska. Po vrch zalejeme vodou, osolíme a uvaríme do mäkka.

    Pečená zemiaková kaša (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zemiaky roztlačíme a za stáleho miešania pridáme hrubú múku. Povaríme cca 5 minút.

    Pečená zemiaková kaša (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kašu dáme na vymastený plech, vrch kaše trochu pomastíme a dáme piecť. Pečieme cca 50 minút pri teplote 240°C, do chrumkava

    Pečená zemiaková kaša (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Najlepšia je do chrumkava pečená. Môžeme podávať s upraženou cibuľou na masti.

    Pečená zemiaková kaša (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

kucharka100
@Ropa varím rovnako ako ty, ale kašu zahusťujem krupicou. Nechám v hrnci za stáleho miešania spariť a odložím z ohňa. Na vrch každej porcie si dávame upraženú cibuľku na masti....to je dobrota...ani mäso nechýba.
matata1
@ropa ostal pre mňa kúsok na večeru? Skočím si kúpiť kyslé mliečko, to bude pochúťka!
matata1
vitaj na vareche! Mužská časť populácie je tu v menšine, tak sa tešíme (my ženy) o to viac na svieže nápady do kuchyne.
bablew89
jednoduché a zemiakové :) no pre mňa super :) vyskúšam.
zuzuu10
Nepoznám, vyzerá to super - ukladám a vyskúšam:) To sa mi páči, že sobotné menu, aj my vtedy robíme podobné jedlá, takže diki za tip na obmenu:)
salinka
Tvati sa to fajn chrumkavo. Jednoduche a urcite chutne, vyskusame.
ropa
Je to fakt dobre chrumkavé, ale len za čerstva :-)
ropa
Kucharka100, vďaka za tip, vyskúšame aj s krupicou
Matata1, vďaka
valeri
Rýchle, chutné a lacné. Ukladám :-)). Robievam niečo podobné, ale do kaše urobím lyžicou jamky a vyklopnem tam celé vajce, Vrch zvyknem posypať pred dopečením trochou strúhaného syra.
sovka62
Takto som kašu ešte nezapekala, zapekám takú, do ktorej (hotovej) pridám uvarené krúpy. Pre manžela porozkladám na vrch opečenú krkovičku, kým sa kaša upečie, je aj mäso hotové. Ja k nej mäso nemusím, mne chutí len kaša s cibuľkou.
zdenkas
Takto som kašu ešte nepiekla.Pre mňa novinka-ďakujem ukladám.
tatranka
Nepoznám tento recept,no veľmi sa mi páči.Viem si ho predstaviť s acytkom,tiež s nejakým zeleninovým šalátom.Uložila som si tvoj recept a dúfam že príde naň rad.
joel
ja na vrch posypem dusenú a korenenú kyslú kapustu..... fantazia
evanaaa
@ropa , vitaj, si tu vzácny prírastok, ako spomína aj @matata1 , mužov je tu pomenej a aj tí nejak nemajú na nás čas, hihi.
Tvoj recept sa mi páči, takú kašu nám mama robievala, myslela som, že zapekáš zem.pyré, lebo to som zapekala ale túto kašu nie, no môže byť, len bez tej cibule v nej. Ja by som si potom osmažila radšej na povrchu a omastila. Čakám, čo pridáš ďalej.
radulienka
Tak tento druh fučky som nepoznala, veľmi sa mi to ľúbi, určite urobím čoskoro, dík za nápad!
ropa
pred tym ako som uverejnil nas recept, som hladal na nete, ci najdem tento recept. Nasiel som podobne na fucky a babu. Takze ten nas som chcel nazvat fucka-baba, pretoze je to taka mala kombinacia (okrem toho korenia v babe...
@evanaaa U na sa tejto kasi hovori jednoducho kasa, a pyre je klasika (varene zemiaky roztlacene s maslom a mliekom)
pacik
Pre mňa novinka, ale stoji za vyskúšanie, zemiaky sú zemiaky :-)
zvoncek
vítam Ťa, teším sa na ďalšie jednoduché a snáď trochu zabudnuté jedlá
našich rodičov či prarodičov, ukladám do KK.
jancinkin
Ja dám pod kašu vrstvu kvasenej kapusty a potom zapečiem,to je žúžo...
jody
jéj, pečená fučka :-)
vieronik
pripomenul si mi moju starkú, tiež sa robila tradične iba v sobotu, tiež ju robím, ale bez cibule, tú osmaženú dávam až na vrch tak ako si predstavuje evanaaa, miluje ju celá rodina a s kyslou kapustou nemá chybu
ropa
@vieronik aj my davame osmazenu cibulu na vrch, len som to neodfotil...
dogagador
@ropa : mam otazku, nikdy som taketo nerobila a nechapem...uvaris zemiaky a cibulu spolu a tak pomackas, alebo varis len zamiaky a tu cibulu potom roestujes ?
ropa
Ano, zemiaky a cibulu uvaris spolu, roztlacis, pridas muku, povaris a das piect. Na vrch sa potom dava druha cibula kt je osmazena na masti.
Smelo do toho! Chrumkava je len za cerstva, ale vacsinou nezostane ...
hannah22
ozaj dobrota aj s cibuľkou a kyslým mliekom, robievam aj s krupkami ako @sovka , vďaka za pripomenutie... jednoduché a dobré... :))
iboja
je to fajn odporučam vyskušať ...možno to robievali len šalania
iboja
dobré je s opečenou cibulovou alebo oškvarkami ....a potom robno pod nôž so žlčnikom .....
llilla
mňam! namiesto masti dám olej a môžem aj ja :)
marianne69
vyborny recept a k tomu sudova kapusta alebo kysle mlieko,mnam....buduci piatok alebo sobota to isti...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia