Brokolicové taštičky v paprikovej omáčke
František Kriššák
šéfkuchár hotela Club v Kežmarku, 1. februára 2012
šéfkuchár hotela Club v Kežmarku, 1. februára 2012

Foto: Pravda - Ivan Majerský
8
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
8 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 1400 g v šupke uvarené |
|
|
|
|
| 1 ks |
|
| 150 g |
|
| 500 g |
|
| Plnka: | |
| 700 g |
|
|
|
|
|
|
|
| 300 g |
|
| Omáčka: | |
| 200 g |
|
| 150 g |
|
|
|
|
|
|
|
| 500 ml |
|
| 200 g |
|
| 500 ml |
|
| 50 g |
|
Postup
-
1
Uvarené zemiaky postrúhame najemno, pridáme vajce, detskú krupicu, múku, soľ a urobíme tuhšie cesto. Rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm, vykrajujeme kolieska s veľkosťou asi 10 cm.
- 2
Plníme pripravenou brokolicovou zmesou a preložením vytvarujeme pirohy. Uvaríme ich vo vriacej vode, kým nevyplávajú, potom ich scedíme. Na tanieri prelejeme pripravenou omáčkou a posypeme strúhaným syrom.
- 3
Plnka: Brokolicu uvaríme, posekáme nadrobno, pridáme vajce, strúhaný syr, dochutíme cesnakom, soľou a korením. Omáčka: na masle orestujeme nadrobno nakrájanú farebnú papriku, pridáme topený syr, mlieko s maizenou a smotanu.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu