Cesnaková polievka mojho vnúčika

alexdidi - fotkaalexdidi, 18. apríla 2010
Cesnaková polievka mojho vnúčika
Foto: alexdidi

Je to snáď najrýchlejšia a najjednoduchšia polievka akú poznám.Tento recept robievala moja moja babička a moj vnúčik by ju jedol každý deň.Polievka je pritom Zobraziť celý popisJe to snáď najrýchlejšia a najjednoduchšia polievka akú poznám.Tento recept robievala moja moja babička a moj vnúčik by ju jedol každý deň.Polievka je pritom zdravá a aj diétna.

4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

5-6 ks
1 kg
1 PL
2 l




Postup

  1. 1

    Zemiaky narežeme na kocky,cesnak pretlačíme,vložíme do hrnca s vodou,osolíme,okoreníme ,pridáme vegetu podľa chuti a varíme asi 10 minút.Potom časť zemiakov roztlačíme vidličkou,čím sa polievka zahustí.Ešte chvíľu povaríme,odstavíme zo šporáka,pridáme surové maslo a polievka je hotová.Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

hanina
Ja využívam vodu z varenia zemiakov aj niekoľko zemiakov. Cesnak nevarím, bez vegety a na tanier dám nadrobnučko nasekaný medvedí cesnak. Bez masla.
ches
Aj ja tak robim.V recepte som skusila aj verziu, ze zemiaky vymixujeme na zemiakovu kasu a zalejeme to vyvarom s cesnaku.Postup rovnaky ako tvoj.Super lachke s dobre.
marikafil
Tak toto vyskúšam ešte dnes - medvedí cesnak na záhrade je už krásny veľký a nemôžeme ho jesť stále iba s chlebom, tak ho dnes použijem do polievky.
katy32
no a v Rakúsku pridávajú trocha sladkej smotanky , lebo deti takú cesnačku ľahšie strávia, neštípe ich....
marlen
bavia ma tieto obmeny - pre mňa aj zo zemiakov, aj z tekvice, keď sa vrátim z práce. rýchlejšie a zdravšie ako biely rožok s kabanosom....teplá večera je teplá večera.
bozulka
V časoch mojej mladosti robieval otec cesnačku keď nebolo nič iné iba varené zemiaky napríklad s praženicou a on polievku musel mať.Zobral hlboký tanier kde si dal trošku domácej masti,2 strúčiky pokrájaného cesnaku, špetku červenej papriky,trochu čierného korenia alebo feferonky a domáci majorán.Keď maminka cedila zemiaky otec vždy podstrčil tanier.Niekedy sa mu ušli 2-3 zemiačiky a keď bolo málo/aj to sa stávalo/tak si vložil do polievky smytky chleba a bol celkom spokojný.
To bolo v časoch keď boli finančné problémy.Tiež sme mávali často varené zemiaky,kyslé slede a surovú cibuľu na tenké plátky a nám to veľmi chutilo a určite to bolo aj zdravé.
marta2341
Bozulka - moja mama varila takúto cesnačku a volali sme ju tanierová polievka, lebo základ bol na tanieri. Ja ju tak varím dodnes, len z taniera preložím popučený cesnak s prísadami do uvarených zemiakov.
tinca
Bozulka, moja starká ju varila detto. Nemala chybu.
marika21
Boli sme u tety so sestrami. Mali sme 7,6,5, rokov. Bývala oproti nás. Otcova teta. Raz sme sa u nej ustihli naložila nám polievku. Doma sme mamičke hovorili akú dobrú polievku nám dala teta. Ty takú nevaríš. Keď zistila od tety , čo sme jedli cesnakovú polievku. Veľmi nám to chutilo. Čo je u susedov je lepšie a chutí. Odvtedy nám ju varievala. U tej tety bola vtedy najlepšia. Pritom mamička varila skutočne dobre. Každý deň polievky rôzne a oveľa lepšie.. Doteraz sa jej darí variť, piecť. Zasmejeme sa , keď spomenieme, ako nám chutila.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia