Redkvičkový šalát a la treska

hannah22 - fotkahannah22, 26. apríla 2010

Je čas redkvičiek, na toto používam veľkú bielu redkvičku ,hovorí sa jej japonská. Toto jedlo poslúži na raňajky, prípadne ako rýchla ľahšia večera.Občas ho Zobraziť celý popisJe čas redkvičiek, na toto používam veľkú bielu redkvičku ,hovorí sa jej japonská. Toto jedlo poslúži na raňajky, prípadne ako rýchla ľahšia večera.Občas ho ozdobím vareným vajíčkom alebo nakladanou kapiou, chutí nám aj s ľadovým šalátom. Vyskúšajte, svoju verziu , fantázii sa medze nekladú.

10
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

1 ks
250 gr
1 ks
3 pol.lyžice
2 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Nastrúhame redkvičku a uhorky na hrubšom oku strúhadla ,nakrájame mladú cibuľku aj s vňaťkou a zmiešame spolu s tvarohom ,jogurtom a tatarskou omáčkou.

  2. 2

    Pridáme soľ, korenie a citronovu šťavu ,podľa chuti a dôkladne premiešame.Podávame s pečivom ,alebo chlebíkom.

Diskusia k receptu

hanina
Vďaka - robím z mrkvy ale toto vyskúšam tiež.
marlen
@hanina , dnes pochúťka za pochúťkou....vždy mi robí problém, čo s tvarohom na slano, aby to malo nejakého ducha, s reďkovkou to skúšam dnes na večeru. raz som s tou reďkovkou niečo robil s octom, a tak hnusne zoškrobovatela, tu by to urobiť nemala.
hanina
@hannah22 Zo surovej - : 1ryby v oleji, 3 uvarené vajíčka, 3 uhorky 3 mrkvy, 3 cibule, 1 PL horčice, 1KL soli, šťava z pol citróna, 1 majolka.
Alebo z tvarohu: švrť kila tvarohu, 3 cibule, 3 kyslé uhorky, 1 KL vegety, majonéza, 3 mrkvy, trocha octu, soli. Šťavu z mrvy vytlačiť a vypiť!
danda3
Včera som ho urobila, milá @hannah22 , dala som červené reďkovky a domáci tvaroh, no čo Ti poviem, sme sa zalizovali až za ušami. Ráno som urobila ďalší, odporúčam, najmä teraz, keď je sezóna reďkoviek. Ak sa podarí, pridám foto.
hannah22
potešilo ma to, je jar čas na mladú zeleninku, máš to pekné.... :))
martinis
Tento nádherný zeleninový šalát vyzerá skvele, ako som ho mohol prehliadnuť ? Samé skvelé veci, ktoré mám rád, šesť hviezdičiek z piatich ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia