Púpavový šalát

cinkla - fotkacinkla, 25. apríla 2010

Trochu na zdravie a pre jarnu ocistu

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 plne hrste
1 PL
1 PL
0,5 kg
3 PL
 alebo




Postup

  1. 1

    Uvarené zemiaky nakrájame na kolieska.

  2. 2

    Do misky dáme umyté púpavové lístky (srdiečka) a na kolieska nakrájané uvarené zemiaky. Dávame si pozor, aby zemiaky neboli príliš horúce.

  3. 3

    Polejeme 1 PL vody a pridáme rovnaké množstvo aceto balsamico (miesto neho môžeme použiť aj jablkový ocot).

  4. 4

    Posolíme, okoreníme podľa chuti a polejeme 3 polievkovými lyžicami panenského olivového oleja.

  5. 5

    Posypeme posekanou pažítkou alebo bazalkou. Celé to zmiešame. A dobrú chuť!

Diskusia k receptu

evula75
pupava je velmi zdrava aj na zaludok ale aj proti rakovine som pocula
miis
Kto nema skusenosti s pupavou na jedenie - zbiera sa iba celkom mlada, na jar, skor ako sa zacnu vyvijat stopky s kvetmi. Potom je uz horka, dovtedy nie.
evasik
Ja som to skúšala, ale púpava bola horká aj mladá, Takže neviem....Nechutil mi. T.č. mám radšej šalát z čínskej kapusty. Pripravujem ho ako hlávkový . Skoro k nerozoznaniu.
ajan16
Neskôr kedy sú púpavové listy horké treba ich zaliať teplou slanou vodou ,po 30 min.vyberieme na šalát.Blahodárna kúra na našu pečeň.
Maximálne užívať 1 mesiac.......
cinkla
Vdaka Ajan 16 - to o tej slanej vode som nevedela
mariaklara
@cinkla , prepáč, že ti odpovedám tu, ( mala som pokazený PC ) pozri si moje veľkonočné medovníčky, tam je ten istý postup. Držím palce, nech sa ti vydaria. Daj vedieť.
zdezda
ahoooooj, prepáč, že sa až teraz ozývam, konečne som na NV, ďakujem Ti za komentárik k paradajkám, inak púpavový šalát, tvoj rcp, som si uložila, no musím ísť niekam na stred SVK a v máji, aby sa aj mne podaril :-) tu nemám šancu
kajlinka
dobrý večer teta váš púpavoví šalát je vinikajúci! :-).
ttiinnaa
Dobrý večer sa vám praje. Ten recept s púpavou je vinikajúci . Mňa by to nenapadlo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia