Tajne zeleninové omeletky

fedrah - bez fotkyfedrah, 19. apríla 2010

Sú to omeletky s prísne utajenou zeleninou - daľšia zo špecialít pre malých prieberčivých papkáčov. Pečiem ich obvykle na vdolkovej panvici - tá s Zobraziť celý popisSú to omeletky s prísne utajenou zeleninou - daľšia zo špecialít pre malých prieberčivých papkáčov. Pečiem ich obvykle na vdolkovej panvici - tá s tými malými okrúhlymi jamkami, ale je možné použiť akúkoľvek inú :) - a dokonca ich piecť na kvalitnej teflónke aj na sucho.

15-20
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
50 ml
1 ks
1 ks
2-5 PL




Postup

  1. 1

    očistíme zeleninu, na jemno nastrúhame mrkvičku, cuketku na hrubšie "slížiky" - miesto cukety je možné použiť mladý kaleráb. Dáme do misky a jemne posolíme.

  2. 2

    K zelenine pridáme 4 vajíčka, mlieko a minimálne 2 lyžice múky. Podľa množstva zeleniny je možné doplniť mliekom a ďaľšou múkou. Dôkladne zmes premiešame. Pre deti je lepšie používať kvalitné vajcia, ak nemáte prístup k domácim a bio sa vám zdajú drahé, zvoľte aspoň tie s podsádkového chovu, alebo aspoň omega ...

  3. 3

    Na strednom plameni a olejom vytretej panvici (používam silikónový štetec na potieranie) pečiem z oboch strán malé omeletky - deti totiž radšej zjedia 5 malých kúskov ako jeden veľký :)

Diskusia k receptu

fedrah
prosím redakciu o navrátenie pôvodného názvu: Tajne zeleninové - ona je v nich totiž tajná tá zelenina - na prvý pohľad pre dieťa neidentifikovateľná :) Ďakujem.
sandratamer
Pardon, išlo o nedorozumenie :-) , už je to opravené. Inak, recept si môžeš opraviť aj sama, stačí len kliknúť na "upraviť recept".
fedrah
vďaka, som rada že takáto stránka existuje a že je tiež prepojená s facebookom :)
sovka62
Fedrah, ešte jedno ďakujem. Vyskúšam, či ich do tých mojich dievčeniec dostanem, aj keď mám obavu, že budú pátrať, čo je to to červené.....
fedrah
sovka, kludne vymen mrkvu za petrzlen alebo pastrnak, vsak vajicko ma beta-karotenu dost - mrkva je jedina zelenina, ktora je u nas oficialne pustena na milost :)
martina34
Pripomína mi to, keď boli moje deti maličké a tiež som do nich nevedela nič poriadne dostať. Výmysly typu kečupového slniečka na maslovom chlebíku a podobné som si užila, teraz jedia skoro všetko, okrem syna, ten nemusí polievky a hlavne kapustové jedlá. Bojí sa, že sa mu kapusta "povešia na rebrá". Ale platí aj dodnes, čo je na pohľad zaujímavé to si dajú aj keď je v tom zamaskované niečo zdravé.
kuchticka
taketo figle musim i ja vymyslat i ked nevarim pre deti. Moj manzel sa tej zelenine niekedy brani a hovori, ze uz nejaku mal, ked zjedol 1 redkovku.
Ale recept vyzera dobre, musim to odskusat zo spenatom, lebo jeho mama nevarievla spenat.
celka
Moj vnuk zasa nie chce jesť maso. Tak mu robím kapání do polévky
a prepašujem tam drobno nakrájané maso i mrkvu. Kapání má vetšie
rozmery, a tak mu vravievam, že su to krokodýlky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia