Sú to omeletky s prísne utajenou zeleninou - daľšia zo špecialít pre malých prieberčivých papkáčov. Pečiem ich obvykle na vdolkovej panvici - tá s Zobraziť celý popisSú to omeletky s prísne utajenou zeleninou - daľšia zo špecialít pre malých prieberčivých papkáčov. Pečiem ich obvykle na vdolkovej panvici - tá s tými malými okrúhlymi jamkami, ale je možné použiť akúkoľvek inú :) - a dokonca ich piecť na kvalitnej teflónke aj na sucho.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
očistíme zeleninu, na jemno nastrúhame mrkvičku, cuketku na hrubšie "slížiky" - miesto cukety je možné použiť mladý kaleráb. Dáme do misky a jemne posolíme.
- 2
K zelenine pridáme 4 vajíčka, mlieko a minimálne 2 lyžice múky. Podľa množstva zeleniny je možné doplniť mliekom a ďaľšou múkou. Dôkladne zmes premiešame. Pre deti je lepšie používať kvalitné vajcia, ak nemáte prístup k domácim a bio sa vám zdajú drahé, zvoľte aspoň tie s podsádkového chovu, alebo aspoň omega ...
- 3
Na strednom plameni a olejom vytretej panvici (používam silikónový štetec na potieranie) pečiem z oboch strán malé omeletky - deti totiž radšej zjedia 5 malých kúskov ako jeden veľký :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale recept vyzera dobre, musim to odskusat zo spenatom, lebo jeho mama nevarievla spenat.
a prepašujem tam drobno nakrájané maso i mrkvu. Kapání má vetšie
rozmery, a tak mu vravievam, že su to krokodýlky.