Gazdovské bagety

subas - bez fotkySubas, 22. apríla 2010 16:57
Ďalšie recepty »

Tento recept pripravujeme často, vždy ho však trošku inovujeme napríklad sme už skúšali prisypať aj gyros korením, sézamom, ľanom, otrubami do cesta, alebo ovsenými vločkami.

2:20 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Suroviny vkladáme do nádoby v tomto poradí: vlažná voda, cukor a droždie. Rozmiešame za pomoci umelej lyžičky alebo štetca. Pridáme obe múky, otruby a soľ. Zapneme stroj na program prípravy bagiet.

  2. 2

    Vypracované cesto vyberieme po zaznení signálu na vymúčenú dosku a vytvarujeme 4 bochníčky. Pokračujeme pri príprave bagiet tak že: cesto prekladáme do 1/3 po dížke a potom do 1/3 po šírke. tento postup opakujeme aspoň 2x.

  3. 3

    Vložíme do podstavca na bagety, potrieme studenou vodou a posypeme sézamom. Vložíme naspäť do stroja a pečieme bagety ešte 2 hod.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist