Gazdovské bagety

subas - bez fotkysubas, 22. apríla 2010

Tento recept pripravujeme často, vždy ho však trošku inovujeme napríklad sme už skúšali prisypať aj gyros korením, sézamom, ľanom, otrubami do cesta, alebo ovsenými vločkami.

2:20 minút
tepelná úprava

Suroviny

190 ml
1/2 KL
12 g
190 g
40 g
20 g
3/4 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny vkladáme do nádoby v tomto poradí: vlažná voda, cukor a droždie. Rozmiešame za pomoci umelej lyžičky alebo štetca. Pridáme obe múky, otruby a soľ. Zapneme stroj na program prípravy bagiet.

  2. 2

    Vypracované cesto vyberieme po zaznení signálu na vymúčenú dosku a vytvarujeme 4 bochníčky. Pokračujeme pri príprave bagiet tak že: cesto prekladáme do 1/3 po dížke a potom do 1/3 po šírke. tento postup opakujeme aspoň 2x.

  3. 3

    Vložíme do podstavca na bagety, potrieme studenou vodou a posypeme sézamom. Vložíme naspäť do stroja a pečieme bagety ešte 2 hod.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: