Toasty s medvedím cesnakom

dajaana - fotkadajaana, 28. apríla 2010

Včera sme boli na medvedí cesnak a rozhodla som sa skúsiť niečo nové. A keďže sa to doma stretlo s veľkým ohlasom, posúvam recept Zobraziť celý popisVčera sme boli na medvedí cesnak a rozhodla som sa skúsiť niečo nové. A keďže sa to doma stretlo s veľkým ohlasom, posúvam recept ďalej.

10 minút
príprava
5 minút
na 200 °C

Suroviny

koľko zvýšilo staršieho - alebo podľa chute
na každý kúsok chlebíka jeden až dva plátky
na každý kúsok chlebíka jeden až dva plátky
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Chlebík som z jednej strany opiekla nasucho. Vymastila som plech troškou oleja a nechala rozohriať rúru. Na opečenú stranu chlebíka som poukladala plátky šunky. Na ňu som hojne nasypala na drobno nakrájaný medvedí cesnak - my ho máme radi, takže ozaj hojne. Vrch som prikryla plátkami syra - použila som tehlu fit, ale zrejme sa dá použiť každý tvrdý syr - takže podľa chuti. Chlebíky som poukladala na plech a šup s nimi do rúry. Nechala som vo vnútri len kratúčko - tak, aby sa roztopil syr. Jedli sme to ešte teplé - a bolo to fantastické jedlo. Takže dobrú chuť.

Diskusia k receptu

peter9766
Medvedí cesnak sa môže dávať do hocijakého jedla, kde sa dáva cesnak domáci. Ja si lístky zamrazím a dávam ho hoci aj do slepačej polievky spolu s petržlenovou vňaťou. Taktiež sa môže dávať na pomazánky. Je treba skúsiť experimentovať. Cesnak medvedí nič nepokazí.
jezibabka1
@dajaana mňam:))) medvedí cesnak mám rada, včera som s ním robila špagety a dnes na večeru urobím tieto chlebíky, dík
dajaana
aj my máme veľmi radi medvedí cesnak - synátor zvožňuje tvarohovú pomazánku s medvedím cesnakom. a včera si vymyslel dobrotku - keďže som robila zemiakové placky. tak si tie placky ponatieral horčicou a hojne obložil cesnačikom. nevedel sa toho dojesť. :-)
dajaana
@peter9766 - ja zvyknem na drobnúčko posekať cesnak (keď som lenivá, tak ho hodím do mixéra), zmiešať s trochou soli a a oleja a napchať to do fľaštičiek od výživy - a odoberám z toho do cestovín i do šalátikov...
zvoncek
včera mi synovec doniesol medvedí cesnak, časť som pridala do mrkvovo.hrachovej krémovej (mixovanej) polievky, rozmýšlala som ,ako ho uskladniť, a kde ho všade použiť okrem nátierok.,
viac ako zmrazenie sa mi páči dajaanin spôsob, takto si ja robím
bazalku, ktorú používam všade tam, kde idú rajčiny. Vdaka .Ukladám do MKK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia