Smetisko z kyslej kapusty

panjan - fotkapanjan, 18. apríla 2010

Toto jedlo robila babička hlavne v zimných mesiacoch a mne to ako chlapcovi náramne chutilo.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

1  kg
1  kg




Postup

  1. 1

    - rovnako veľké zemiaky umyjeme a dáme variť do posolenej vody, po uvarení zemiaky olúpeme, porežeme na na kocky

  2. 2

    -cibuľu očistíme, porežeme a opražíme na br. masti do zlata , pridáme vyžmýkanú a trošku porezanú kyslý kapustu , všetko dobre podusíme - popražíme -slaninku popražíme na masti, môžme pridať aj porezanú klobásu na kocky zmiešame spolu s kapustou, zemiakmi a smetisko je na svete - hotové.

Diskusia k receptu

hanina
Pred časom som toto jedlo uverejnila pod názvom Metilo.
marienka44
Dnes si to urobim, suroviny, ako aj uvarene zemiaky v supke uz mam. Dam ale olej, pripadne kacaciu mast.
bozulka
Dobré starodávne jedlo ako stvorené na dnešné časy.
jdanka
Mňam,ja poznám toto jedlo pod názvom úhrabky :-)
zdezda
mňaaaaaam, milujem kapustu v každej podobe, keď nedám do tohto jedla tú klobásu a slaninku, tak je to delená strava, nie? možno by tam mohlo byť opražené údené tofu :-)
panjan
samozrejme zdezda,
synovi keď bol menší som dával miesto - masti - olivový olej, miesto slaninky a klobásy - údené tofu a ja si to teraz robievam tiež takto.
pre martina34 skús to takto
kuchticka
panjan, som rada, ze si to odobril, lebo ja taku dobru bravcovu mast ani nezozeniem. Varim vsetko na olive oil. Ale kapustu mozem kedykolvek, akokolvek. Pridavam si trosku kazdy den do mojho vecerneho salatu z roznej zeleniny.
turistka
toto je pravé smetisko pre moje chuťové kanáliky, chutí




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia