Ovsené vločky trochu ináč

hannah22 - fotkahannah22, 26. apríla 2010

Ovsené vločky sú zdravé, ale moje vnúčatá ich aj tak nechceli ,a tak som skúsila túto verziu ,časom vylepšenú podľa ich Zobraziť celý popisOvsené vločky sú zdravé, ale moje vnúčatá ich aj tak nechceli ,a tak som skúsila túto verziu ,časom vylepšenú podľa ich požiadaviek , mojej mame chutili tiež.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 gr
2,5 dcl
2 poliev.lyžice
2 poliev.lyžice
1 č.lyžičku
1 hrsť
2 pol.lyžice




Postup

  1. 1

    Ovsené vločky prepláchnene a namočíme na dvadsať minút do osolenej vody. V tej istej vode necháme variť na slabom plameni ,najlepšie na platni dvadsať minút spolu 1 lyžicou masla , hrozienkami a škoricovým cukrom.

  2. 2

    V mlieku rozmiešame pudingový prášok a cukor a pridáme k ovseným vločkám a povaríme ešte 5 -10 minút,podľa potreby miešame , pozor aby neprihoreli.

  3. 3

    Naservírujeme na plochý tanier ,omastíme maslom a ozdobíme grankom alebo škoricovým či vanilkovým cukrom ,ovocím, kompótom alebo jogurtom , podľa toho čo naše zlatíčka práve milujú.

Diskusia k receptu

marlen
skvelé, to bude výborné aj za studena, s jahôdkami, malinkami...mňam
sovka62
Toto by mohla byť náhrada tých hnusných umelých Corn Flakes na raňajky pre manžela. Asi mu to skúsim uvariť večer, ráno by som nestíhala. Ale nakoniec, veď aj tie vločky s jogurtom jedáva studené.
andula1964
výborné!!!!! tie obyčajne s mliekom a medom ani mne nechutia,vyskúšam! :D
hannah22
tieto vločky sú dobré aj studené, s ovocím alebo čo dom dal... :))
samanka
Tak toto si ukladám. U nás nikto nemá rád ovsené vločky, ja ich milujem na akýkoľvek spôsob, ale takto som to ešte neskúšala. Ďakujem
zitar
Zdá sa to veľmi fajn, ja síce sladké jem veľmi málo, ale mužovi to určite bude chutiť. Ďakujem
aja1
U nás nejak varené vločky nejdú,radšej máme také za surova,ale raz som varila krupičkovú kašu a mala som málo krupicovej múky,tak som pridala trošku vločiek a bolo to vynikajúce.Teraz to občas varievam,ale musí mať rodina na to vyslovene chuť.
klaura
dlho sa chystám na vločky ... akosi som im zatiaľ neprišla na chuť ... ale bude to najskôr tým, že ich neviem správne pripraviť ... (viete, také varené v mlieku alebo vo vode mi nechutia) ... toto určite vyskúšam ...
wevewe
az teraz som objavila tento recept. vyborny napad-vlocky a puding. a mam otazku-je nejaky dovod preco treba tie vlocky varit v osolenej vode?
hannah22
@wevewe , ak nemôžeš soľ skús to bez nej ale ja aj do múčnikov, pudingu a podobných jedál štipku soli dávam ... :))
voz12
Boli časy,kedˇboli vločky našimi raňajkami -pri delenej strave,kedˇsme chudli,ale už som to vzdala.Ale takto sme ich nejedli.Vyskúšam.
nadia56
robievam ich podobne ale v domacej pekarnicke na chlieb na programe jam-marmelada, 1 liter mlieka a 3 dcl ovsenych vlociek, ostatne podla uvedeneho receptu, je to chutne, zdrave a netreba stat pri sporaku, nikdy neprihoria:-)
hannah22
@nadia56 , super nápad , teší ma, že nie som sama kto ich varí a dobré sú aj studené ako puding.... :))
diabambulka
výborne to vyzerá, akurát hľadám recepty z ovsených vločiek a tento sa mi páči, ukladám a vyskúšam:-)
homarik
veľmi zaujímavé, ja milujem takéto pochutinky, pridané do mojej KK a určite si to vyskúšam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia