Plnené šampiňóny
Plnené šampiňóny

Šampiňóny plnené bryndzou

skatulka - fotkaskatulka, 5. februára 2019
Šampiňóny plnené bryndzou
Foto: skatulka

Od malička mám problém či ide o šampiňóny alebo šampióny, lebo práve tak sme ich my ako deti volali. A dokonca kedysi aj vlastnoručne zbierali. Tieto sú však z obchodu, naplnené bryndzou, ktorú môžem na všetky spôsoby.

30 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

 (červená a zelená)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Šampiňóny si vydlabeme a vydlabané vnútro pokrájame na menšie časti.

    Šampiňóny plnené bryndzou - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji speníme cibuľku, pridáme pokrájanú zelenú a červenú papriku (alebo inú ľubovoľnú zeleninu).

    Šampiňóny plnené bryndzou - obrázok 2
  3. 3

    Necháme trošku vychladnúť a primiešame bryndzu.

    Šampiňóny plnené bryndzou - obrázok 3
  4. 4

    Pripravenou zmesou plníme šampiňóny. Pečieme na 200°C asi 15 minút.

    Šampiňóny plnené bryndzou - obrázok 4

Diskusia k receptu

farbuska
Plnka z cibuľky, papriky, posekaných húb a bryndze do šampiňónov je výborná, dala by sa použiť nielen na naplnenie, ale aj samostatne, ako nátierka napríklad na horúce hrianky. Ďakujem za tento recept, ktorý budem používať aj naďalej.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha