Plnené šampiňóny
Plnené šampiňóny

Šampiňóny plnené bryndzou

skatulka - fotkaskatulka, 5. februára 2019
Šampiňóny plnené bryndzou
Foto: skatulka

Od malička mám problém či ide o šampiňóny alebo šampióny, lebo práve tak sme ich my ako deti volali. A dokonca kedysi aj vlastnoručne Zobraziť celý popisOd malička mám problém či ide o šampiňóny alebo šampióny, lebo práve tak sme ich my ako deti volali. A dokonca kedysi aj vlastnoručne zbierali. Tieto sú však z obchodu, naplnené bryndzou, ktorú môžem na všetky spôsoby.

30 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

 (červená a zelená)




Postup

  1. 1

    Šampiňóny si vydlabeme a vydlabané vnútro pokrájame na menšie časti.

    Šampiňóny plnené bryndzou - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji speníme cibuľku, pridáme pokrájanú zelenú a červenú papriku (alebo inú ľubovoľnú zeleninu).

    Šampiňóny plnené bryndzou - obrázok 2
  3. 3

    Necháme trošku vychladnúť a primiešame bryndzu.

    Šampiňóny plnené bryndzou - obrázok 3
  4. 4

    Pripravenou zmesou plníme šampiňóny. Pečieme na 200°C asi 15 minút.

    Šampiňóny plnené bryndzou - obrázok 4

Diskusia k receptu

farbuska
Plnka z cibuľky, papriky, posekaných húb a bryndze do šampiňónov je výborná, dala by sa použiť nielen na naplnenie, ale aj samostatne, ako nátierka napríklad na horúce hrianky. Ďakujem za tento recept, ktorý budem používať aj naďalej.