Bezlepkové syrové pečivo
Bezlepkové syrové pečivo

Syrové bagels bez lepku

novalim - fotkanovalim, 5. februára 2019. Komerčný recept.
Syrové bagels bez lepku
Foto: novalim

Poznáte americke pečivo zvané bagel? Ak nie, zoznámte sa s naším bezlepkovým receptom na toto chutné a variabilné pečivko. Môžete ho posypať syrom, makom, sezamom alebo inými semiačkami a podávať prekrojené a potreté maslom, čerstvým syrom, alebo dokonca aj džemom či arašidovým maslom. Ochutnajte!

8
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
400 ml vlažná
0,5 kocky
1 ČL
1,5 ČL
1 ks
60 g (eidam alebo ementál)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku nasypeme do väčšej misy. V strede urobíme priehlbinku, rozmrvíme do nej droždie a pridáme cukor. Všetko zalejeme vodou. Prikryjeme utierkou a necháme asi 15 minút kysnúť na teplom mieste, kým sa nám urobí kvások.

  2. 2

    Potom pridáme soľ a cesto dobre vymiesime, aby bolo hladké.

  3. 3

    Vyklopíme ho na pomúčenú dosku, znova ručne premiesime a sformujeme na 8 rovnakých guliek. Do každej urobíme varechou dieru a potom bagels trochu stlačíme na požadovaný tvar. Uložíme na plech s papierom na pečenie, opäť prikryjeme a necháme kysnúť približne 25-30 minút.

  4. 4

    Bagels najprv varíme vo vriacej vode 3-4 minúty. Vyberieme z vody a znova poukladáme na plech. Potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme postrúhaným syrom.

  5. 5

    Vložíme do rúry a pečieme dozlatista na 180-200 °C približne 25 minút. Podávame s jogurtovým dipom.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: