Syrové bagels bez lepku
Poznáte americke pečivo zvané bagel? Ak nie, zoznámte sa s naším bezlepkovým receptom na toto chutné a variabilné pečivko. Môžete ho posypať syrom, makom, sezamom alebo inými semiačkami a podávať prekrojené a potreté maslom, čerstvým syrom, alebo dokonca aj džemom či arašidovým maslom. Ochutnajte!
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
400 ml vlažná |
|
0,5 kocky |
|
1 ČL |
|
1,5 ČL |
|
1 ks |
|
60 g (eidam alebo ementál) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Múku nasypeme do väčšej misy. V strede urobíme priehlbinku, rozmrvíme do nej droždie a pridáme cukor. Všetko zalejeme vodou. Prikryjeme utierkou a necháme asi 15 minút kysnúť na teplom mieste, kým sa nám urobí kvások.
- 2
Potom pridáme soľ a cesto dobre vymiesime, aby bolo hladké.
- 3
Vyklopíme ho na pomúčenú dosku, znova ručne premiesime a sformujeme na 8 rovnakých guliek. Do každej urobíme varechou dieru a potom bagels trochu stlačíme na požadovaný tvar. Uložíme na plech s papierom na pečenie, opäť prikryjeme a necháme kysnúť približne 25-30 minút.
- 4
Bagels najprv varíme vo vriacej vode 3-4 minúty. Vyberieme z vody a znova poukladáme na plech. Potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme postrúhaným syrom.
- 5
Vložíme do rúry a pečieme dozlatista na 180-200 °C približne 25 minút. Podávame s jogurtovým dipom.
- 2
Diskusia k receptu
0 komentárov k receptuPridaj komentár k receptu: