Cibuľový koláč
Cibuľový koláč

Koláč s cibuľovo-smotanovým krémom

Ján Halaj
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 5. februára 2019
Koláč s cibuľovo-smotanovým krémom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
40 minút
príprava
45 minút
na 165 °C

Suroviny

Cesto:
125 g
250 g
1 ks
1/2 PL
Cibuľová zmes:
4 ks veľké
3 ks
200 g
50 ml
Syrový krém:
400 ml
100 g
500 g
25 g




Postup

  1. 1

    Cesto na koláč pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencii a vypracovaním hladkého cesta. Cesto preložíme do menšieho plechu alebo formy na pečenie a rozvaľkáme ho tam na hrúbku asi 3 – 4 mm. Popicháme vidličkou a necháme odpočinúť v chladničke asi 10 minút. Potom pečieme pri 165 °C 15 minút.

  2. 2

    Cibuľová zmes: Cibuľu nakrájame na plátky a restujeme na oleji dohneda. Potom zmiešame s kyslou smotanou, vajcami a dochutíme soľou a korením. Zmes dáme na predpečený korpus a znova pečieme pri 165 °C 30 minút.

  3. 3

    Syrový krém: Syrový krém pripravíme redukovaním smotany a pridaním postrúhaných syrov, dochutíme korením a syry rozpustíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia