Koláč s cibuľovo-smotanovým krémom
Ján Halaj
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 5. februára 2019
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 5. februára 2019

Foto: Pravda - Ivan Majerský
40 minút
príprava
príprava
45 minút
na 165 °C
na 165 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 125 g |
|
| 250 g |
|
| 1 ks |
|
| 1/2 PL |
|
| Cibuľová zmes: | |
| 4 ks veľké |
|
| 3 ks |
|
| 200 g |
|
| 50 ml |
|
|
|
|
|
|
|
| Syrový krém: | |
| 400 ml |
|
| 100 g |
|
| 500 g |
|
| 25 g |
|
Postup
-
1
Cesto na koláč pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencii a vypracovaním hladkého cesta. Cesto preložíme do menšieho plechu alebo formy na pečenie a rozvaľkáme ho tam na hrúbku asi 3 – 4 mm. Popicháme vidličkou a necháme odpočinúť v chladničke asi 10 minút. Potom pečieme pri 165 °C 15 minút.
- 2
Cibuľová zmes: Cibuľu nakrájame na plátky a restujeme na oleji dohneda. Potom zmiešame s kyslou smotanou, vajcami a dochutíme soľou a korením. Zmes dáme na predpečený korpus a znova pečieme pri 165 °C 30 minút.
- 3
Syrový krém: Syrový krém pripravíme redukovaním smotany a pridaním postrúhaných syrov, dochutíme korením a syry rozpustíme.
Tiež cibuľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu