Koláč s cibuľovo-smotanovým krémom
Ján Halaj
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 5. februára 2019
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 5. februára 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
40 minút
príprava
príprava
45 minút
na 165 °C
na 165 °C
Suroviny
Cesto: | |
125 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
1/2 PL |
|
Cibuľová zmes: | |
4 ks veľké |
|
3 ks |
|
200 g |
|
50 ml |
|
|
|
|
|
Syrový krém: | |
400 ml |
|
100 g |
|
500 g |
|
25 g |
|
Postup
-
1
Cesto na koláč pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencii a vypracovaním hladkého cesta. Cesto preložíme do menšieho plechu alebo formy na pečenie a rozvaľkáme ho tam na hrúbku asi 3 – 4 mm. Popicháme vidličkou a necháme odpočinúť v chladničke asi 10 minút. Potom pečieme pri 165 °C 15 minút.
- 2
Cibuľová zmes: Cibuľu nakrájame na plátky a restujeme na oleji dohneda. Potom zmiešame s kyslou smotanou, vajcami a dochutíme soľou a korením. Zmes dáme na predpečený korpus a znova pečieme pri 165 °C 30 minút.
- 3
Syrový krém: Syrový krém pripravíme redukovaním smotany a pridaním postrúhaných syrov, dochutíme korením a syry rozpustíme.
Tiež cibuľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu