Hubovo-slaninové košíčky
Všetky suroviny na cesto zmiešame, dáme na 30 minút do chladničky odležať. Na panvici opečieme slaninu, ...
Ratatouille quiche
Tyčinky, lupienky, chrumky. Tam často končí chuťovková fantázia. Pritom stačí chvíľa a máme tu tip-top pohostenie aj k tomu najvzácnejšiemu vínu....
Pirohy plnené dubákovým ragú
Z múky, vajec, zo soli a z oleja vymiesime kompaktné cesto. Hotové cesto zabalíme...
Plnené avokádo
Zostalo mi nejake kuracie maso, tak co s nim. A aby aj vegeteriani si prisli...
Lievanec s chrenovým krémom
Všetky suroviny na lievanec spolu vymiešame a necháme na teplom mieste podkysnúť, potom smažíme. Mascarpone...
Menej mastný chlieb vo vajci
Chlieb vo vajci je také tradičné jedlo, keď nevieme, čo so starším chlebom alebo naň...
Kuskus na spôsob bryndzových halušiek
Ľudia, možno ma vysmejete... dnes som v "núdzovom režime" stvorila nový recept - chutí...
Reďkvičkovo-šunková nátierka
Aj takto sa dajú využiť reďkvičky. Jednoducha príprava, ktorú zvládne hádam každý ľavou-zadnou.
Fenikel s prosciuttom a so strúhaným oštiepkom
Sarkasticky rád ukazujem svetu, že aj Slovensko má tradičné výrobky, hodné i "zaťatých" gurmánskych fanatikov....
Pohánkovo-ovsené karbonátky
Skúšala som už viacero receptov na zeleninové karbonátky, no tieto sú prvé čo nám chutili...
Tuniakový šalát
Komerčný recept<br /> Výborný tuniakový šalát vás zasýti bez výčitiek svedomia počas leta, no môžete si ho...
Mätové pesto
Bazalkové pesto milujem, no bazalku mám ešte veľmi drobnú :-) Mäty mám naopak vyše hlavy, ...
Neznáme toasty
Dnes sme skúsili starý prepísaný recept nájdený v starej krabici. Môžeme povedať, že sme sa...
Bruselský nárez
Názov síce evokuje niektoré správy z médií, ale toto je nárez jedlý:-)
Špenátovo-parmezánové suflé
Výborný rýchly nákyp vhodný aj na raňajky, desiatu či olovrant.
Žampiony s celerovo-sýrovou náplní
Všeobecně se celerová chuť skvěle snoubí s houbovou. Naplňte si žampiony nebo i jiné houby touto...
Cuketa zapekaná so syrom
Cuketa zapekaná v rúre so šunkovo-praženicovou plnkou a syrom. Zdravé jedlo, ktoré má množstvo obmien...
Čierna reďkvička na všestranné uľahčenie
Rokmi v zástere a s vareškou, som sa vycvičil aj vo výbere jednotlivých surovín, mäsa,...
Kefírové placky so 4 príchuťami
Tento recept prednedávnom obletel internet a stretla som ho aj tu na vareche. V pôvodnom recepte...
Napoleonky z bryndze a opečenej (grilovanej) zeleniny
Pôvodný Napoleon je francúzske pečivo, alebo mille-feuille – tisíc listov, pretože je spravený z niekoľkých...
Praženica s medovkou prstienkovitou
Ďakujúc dobre zásobovaným veľkoobchodom, môžeme si na praženici s rôznymi druhmi čerstvých húb, pochutnať aj...
Bryndzové lodičky
Zemiaky predvaríme v šupke. Nie uplne ich treba uvariť ale tak na 3/4. Očistíme a...
Kukulienkina nátierka
Teplá či studená, s pečivom, cestovinou, či len tak samotná, je šťavnatá a...
Oravské fazuľové taštičky z lístkového cesta
Recept vynašla moja mamka keď skúšala jedno obdobie rôzne jedlá s fazuľou. Najprv som bola zaskočená...
Plněná vejce
Přátelé moji milí. Toto asi není až tak moc o receptu. Stejně je tu asi...
Rýchly cestovinový šalát
Toto je môj druhý pokus niečo pripraviť v kuchyni. Trošku mi s tým pomohla mamka, ...
Špenátová roláda
Rozmrazený špenát dáme do misy. Pridáme 3 žĺtka, múku, škrob, prášok do pečiva,...