Foto: kecemis
Da sa servirovat na hrianke, alebo chlebe, aj ako dip, alebo aj na teplo upravene.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 menšie konzervy |
|
1 ks stredná |
|
1 ks Granny Smith alebo podobné |
|
1 ks |
|
2-3 PL |
|
2-3 PL grécky |
|
z 1/2 citróna |
|
1/2 pohára (alebo vlašské) |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Orechy som nasekal na drobnejsie kusky a dal na suchu panvicu oprazit. Ja som pouzil pecan, ale moze sa pouzit aj vlaske, alebo na platky nakrajane mandle. Odstavim z tepla a neham vychladit, pokial pripravim salat.
- 2
Otvoril som konzervu, vylial vodu a vrchnakom som troche stlacil tuniaka, aby som vylial co najviac vody. Tuniak musi mat co najmenej vody, pretoze inak salad bude priliz vodnaty. Tuniaka dam do vacsej misky, pridam nakrajane avocado, cibulu na drobno nasekanu, ako aj jablko nasekane na drobno. Pridam vsetko ostatne, citronovu stavu a jemne premiesam. Pridam 2 lyzice majonezy a 2 lyzice jgurtu. Po premiesani, ak je suche, pridam este po jednej lyzici. Zamiesam a podla chute pridam este korenie ak treba.
- 3
Jeden typ: Natriet chleb salatom a posypat mozzarellou alebo cedarom a dat zapiect do rury, pokial sa syr nerozpusti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu