Kuracie satay s pálivým dipom fotorecept
Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 15. júla 2016
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 15. júla 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Čo je satay? Saté (satay) je veľmi obľúbený pokrm v Indonézii. Pripravuje sa z rôznych druhov mäsa, napr. z kuracieho, králičieho či kozieho. Satay sa rozšíril do celého sveta.
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájame na dlhé pásiky. Nakrájané mäso osolíme, pridáme sójovú omáčku a šťavu z limetky. Necháme marinovať aspoň 1 hodinu.
- 2
Dip: Majonézu premiešame s kečupom, pridáme červené víno a nasekanú čili papričku, dochutíme soľou.
- 3
Kuracie mäso napicháme na drevené alebo kovové špajle a opečieme na panvici alebo na grile z obidvoch strán.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu