Grilovaná treska s avokádovou salsou
Michal Dubnický
šéfkuchár zo Ski & Wellness Residence Družba v Demänovskej Doline, 22. júna 2016
šéfkuchár zo Ski & Wellness Residence Družba v Demänovskej Doline, 22. júna 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
4 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené filé z tresky nakrájame na väčšie kusy, ktoré dáme do marinády z korenia a limetkovej šťavy a necháme chvíľu odstáť. Správne dozreté avokádo rozrežeme na polovicu, vyberieme jadro, ošúpeme a nakrájame ho na menšie kocky, pridáme nadrobno pokrájanú červenú cibuľu, cesnak rozotrený so soľou a nasekané čili.
- 2
Všetko spolu zľahka premiešame, dochutíme soľou, šťavou z limetky, olivovým olejom a koriandrom. Kusy tresky napicháme na drevené ihly, ktoré sme predtým namočili do vody. Ryby grilujeme na drevenom uhlí krátko, aby sa nevysušili, maximálne dve minúty z každej strany.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu