Grilovaná treska s avokádovou salsou

Michal Dubnický
šéfkuchár zo Ski & Wellness Residence Družba v Demänovskej Doline, 22. júna 2016
Grilovaná treska s avokádovou salsou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
2 - 3 ks
60 g
5 g
4 ks
100 g
4 strúčiky
20 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené filé z tresky nakrájame na väčšie kusy, ktoré dáme do marinády z korenia a limetkovej šťavy a necháme chvíľu odstáť. Správne dozreté avokádo rozrežeme na polovicu, vyberieme jadro, ošúpeme a nakrájame ho na menšie kocky, pridáme nadrobno pokrájanú červenú cibuľu, cesnak rozotrený so soľou a nasekané čili.

  2. 2

    Všetko spolu zľahka premiešame, dochutíme soľou, šťavou z limetky, olivovým olejom a koriandrom. Kusy tresky napicháme na drevené ihly, ktoré sme predtým namočili do vody. Ryby grilujeme na drevenom uhlí krátko, aby sa nevysušili, maximálne dve minúty z každej strany.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: