Foto: frezia
Tak, ako zacinaju horuce dni, dostavame stale viac chut na nieco lahsie. Tu je jeden velmi jednoduchy nizkokaloricky recept, vhodny ako hlavne jedlo, alebo Zobraziť celý popisTak, ako zacinaju horuce dni, dostavame stale viac chut na nieco lahsie. Tu je jeden velmi jednoduchy nizkokaloricky recept, vhodny ako hlavne jedlo, alebo priloha.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Baklazan prekrojime, vydlabeme a vydlabanu duzinu pokrajame. Farebnu papriku pokrajame na male kusky, cibulku a hriby nadrobno, mozzarellu na platky. Mnozstvo surovin pouzijeme podla toho, kolko porcii budeme robit. V panvici na oleji osmazime cibulku, pridame hriby, pokrajanu duzinu, osolime, okorenime cersto namletym korenim a pridame nakrajane rozne bylinky. Ja som pouzila cerstvy tymian, rozmarin a bazalku. Pridame farebnu nakrajanu papriku, premiesame, uz nesmazime. Paprika nam zmäkne pri zapekani. Baklazan osolime, pokvapkame olivovym olejom a naplnime zmesou. Zmes pokvapkame citronovou stavou.
-
2
Naplneny baklazan prikryjeme nakrajanou mozzarellou a este posolime, pokorenime a pokvapkame olejom. Prelozime do pekaca, vystlaneho papierom na pecenie a pecieme v rure rozohriatej na 200 ° Celzia asi 30 minut.
@Monty469 , @Kecemis , dakujem velmi pekne.
Šikovná kuchárka.
@hyacinta , dnes si mi napisala viacero krasnych komentarov na moje recepty. Dakujem velmi pekne.
Robila som ho uz velakrat, ale vzdy bol mäkky. Mozno si mala starsi baklazan.