Tak, ako zacinaju horuce dni, dostavame stale viac chut na nieco lahsie. Tu je jeden velmi jednoduchy nizkokaloricky recept, vhodny ako hlavne jedlo, alebo priloha.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 ks |
|
1 ks |
|
(čerstvé šampiňóny) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Baklazan prekrojime, vydlabeme a vydlabanu duzinu pokrajame. Farebnu papriku pokrajame na male kusky, cibulku a hriby nadrobno, mozzarellu na platky. Mnozstvo surovin pouzijeme podla toho, kolko porcii budeme robit. V panvici na oleji osmazime cibulku, pridame hriby, pokrajanu duzinu, osolime, okorenime cersto namletym korenim a pridame nakrajane rozne bylinky. Ja som pouzila cerstvy tymian, rozmarin a bazalku. Pridame farebnu nakrajanu papriku, premiesame, uz nesmazime. Paprika nam zmäkne pri zapekani. Baklazan osolime, pokvapkame olivovym olejom a naplnime zmesou. Zmes pokvapkame citronovou stavou.
-
2
Naplneny baklazan prikryjeme nakrajanou mozzarellou a este posolime, pokorenime a pokvapkame olejom. Prelozime do pekaca, vystlaneho papierom na pecenie a pecieme v rure rozohriatej na 200 ° Celzia asi 30 minut.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
@Monty469 , @Kecemis , dakujem velmi pekne.
Šikovná kuchárka.
@hyacinta , dnes si mi napisala viacero krasnych komentarov na moje recepty. Dakujem velmi pekne.
Robila som ho uz velakrat, ale vzdy bol mäkky. Mozno si mala starsi baklazan.