A ešte jeden plnený baklažán...

frezia - fotkaFrezia, 9. júna 2016 18:16
Ďalšie recepty »
A ešte jeden plnený baklažán...Foto: frezia

Tak, ako zacinaju horuce dni, dostavame stale viac chut na nieco lahsie. Tu je jeden velmi jednoduchy nizkokaloricky recept, vhodny ako hlavne jedlo, alebo priloha.

2
porcie
10 min
príprava
30 min
na 200 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Baklazan prekrojime, vydlabeme a vydlabanu duzinu pokrajame. Farebnu papriku pokrajame na male kusky, cibulku a hriby nadrobno, mozzarellu na platky. Mnozstvo surovin pouzijeme podla toho, kolko porcii budeme robit. V panvici na oleji osmazime cibulku, pridame hriby, pokrajanu duzinu, osolime, okorenime cersto namletym korenim a pridame nakrajane rozne bylinky. Ja som pouzila cerstvy tymian, rozmarin a bazalku. Pridame farebnu nakrajanu papriku, premiesame, uz nesmazime. Paprika nam zmäkne pri zapekani. Baklazan osolime, pokvapkame olivovym olejom a naplnime zmesou. Zmes pokvapkame citronovou stavou.

    A ešte jeden plnený baklažán... - obrázok 1
  2. 2

    Naplneny baklazan prikryjeme nakrajanou mozzarellou a este posolime, pokorenime a pokvapkame olejom. Prelozime do pekaca, vystlaneho papierom na pecenie a pecieme v rure rozohriatej na 200 ° Celzia asi 30 minut.

    A ešte jeden plnený baklažán... - obrázok 2
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist