A ešte jeden plnený baklažán...

frezia - fotkafrezia, 9. júna 2016
A ešte jeden plnený baklažán...
Foto: frezia

Tak, ako zacinaju horuce dni, dostavame stale viac chut na nieco lahsie. Tu je jeden velmi jednoduchy nizkokaloricky recept, vhodny ako hlavne jedlo, alebo Zobraziť celý popisTak, ako zacinaju horuce dni, dostavame stale viac chut na nieco lahsie. Tu je jeden velmi jednoduchy nizkokaloricky recept, vhodny ako hlavne jedlo, alebo priloha.

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
 (čerstvé šampiňóny)




Postup

  1. 1

    Baklazan prekrojime, vydlabeme a vydlabanu duzinu pokrajame. Farebnu papriku pokrajame na male kusky, cibulku a hriby nadrobno, mozzarellu na platky. Mnozstvo surovin pouzijeme podla toho, kolko porcii budeme robit. V panvici na oleji osmazime cibulku, pridame hriby, pokrajanu duzinu, osolime, okorenime cersto namletym korenim a pridame nakrajane rozne bylinky. Ja som pouzila cerstvy tymian, rozmarin a bazalku. Pridame farebnu nakrajanu papriku, premiesame, uz nesmazime. Paprika nam zmäkne pri zapekani. Baklazan osolime, pokvapkame olivovym olejom a naplnime zmesou. Zmes pokvapkame citronovou stavou.

    A ešte jeden plnený baklažán... - obrázok 1
  2. 2

    Naplneny baklazan prikryjeme nakrajanou mozzarellou a este posolime, pokorenime a pokvapkame olejom. Prelozime do pekaca, vystlaneho papierom na pecenie a pecieme v rure rozohriatej na 200 ° Celzia asi 30 minut.

    A ešte jeden plnený baklažán... - obrázok 2

Diskusia k receptu

klukodvody
No to je ale krása. Ještě že jsi hríby doplnila o žampiony, protože letos určitě žádné mít nebudeme, protože do lesa máme 60 km a tam opravdu ženu po operaci vzít nemohu. Ale jídlo krásné a díky.
frezia
@klukodvody , dakujem velmi pekne. Mam este par hribov zamrazenych z minulej sezony, tak ich podla potreby pouzivam. Ja to mam na dobre hubarske miesto, kde vzdy vela najdeme 40 km. Tak tam ideme vzdy v oktobri na istotu. To ich ale donesieme tolko, ze ich zavarim, nasusim aj namrazim. Zoparkrat sme sa vybrali skor, ale sme nic nenasli.
@Monty469 , @Kecemis , dakujem velmi pekne.
afataga
paradny rcp, veru obcas sa da aj bez masa uvarit chutne aj pekne pre oci, ale platok slaninky na vrchu by to isto nepokazil :-)
frezia
@violeta , pekne dakujem, budem rada, ked vyskusas. @afataga , veru nepokazil, ale ja by som si k tomu dala radsej jeden hanger steak od teba. @mesiar50 , dakujem velmi pekne. Paradicka su aj tie tvoje vytvory.
bembo
Keď som uvidel obrázok tohoto baklažánu hneď som dostal maň chuť,len som tŕpol,či nie sú v ňom paradajky,ale našťastie tam nejdú.tým pádom si ma potešila,a dávam Ti ***** za tento parádny recept.najbližšie vyskúšam
hyacinta
Fantázia, super receptik,takto som ho zatiaľ ešte nerobila. Výborný vegetariánský receptik, ľahké jedlo na letné dni. Takýmito receptami dostanem aj muzicka na bezmäsitu stravu.
frezia
@bembo , aj keby tam tie paradajky boli, daju sa vynechat. Tesi ma, ze sa ti moj recept paci.
@hyacinta , dnes si mi napisala viacero krasnych komentarov na moje recepty. Dakujem velmi pekne.
marienka44
Urobila som tak presne podla receptu a vonkajsi obal baklazanu bol tvrdy, nedalo sa to jest. Pridala som do naplne aj dusene sampinony. Vnutro chutilo.
frezia
@marienka44 (27.11.2020 19:38)

Robila som ho uz velakrat, ale vzdy bol mäkky. Mozno si mala starsi baklazan.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia