Foto: sklarka
Jednoduchý a chutný šalátik alebo príloha, dokonca bezlepková! Inšpiráciu som našla na internete :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
75-100 g |
|
2 ks |
|
1/2 bal |
|
|
|
hrsť (píniové alebo lieskové) |
|
podľa potreby |
|
štipka |
|
podľa chuti |
|
2-3 PL |
|
1 ČL |
|
2-3 ks |
|
Postup
-
1
V prvom kroku som dala variť červenú repu, v šupke celú aj koreňom. Je dobré vložiť repu už do vriacej osolenej vody. Pridala som bobkový list a rascu, fenikel som bohužiaľ doma nemala. Na slabšom výkone alebo plameni som ju varila približne 40 min. Po odstavení som ju nechala vychladnúť. Že vraj počas varenia sa do repy nemá príliš pichať, aby do vody, ktorú nepoužijeme, zbytočne nevytiekla šťava.
- 2
Ďalej som pripravila quinou, ktorú taktiež treba variť. Je to približne 15 minút, v dvakrát takom objeme vody ako je quinoa. Túto som ani neochucovala, len pomalšie varila, aby sa mi v hrnci nepripiekla... To by bola škoda :) Uvarenú som opať nechala vychladnúť.
- 3
Teraz som pripravila rukolu - keďže som kúpila neumytú, tak som ju prepláchla vodou. Vo väčšej miske (kvôli miešaniu) som rukolu ochutila soľou, korením, balzamikovým octom a nakoniec olejom.
- 4
Repu, ktorú som medzičasom nastrúhala na jemnejšom strúhadle, a quinou som zamiešala dokopy a až potom som obe primiešala ku rukole, ďalej som pridala klíčky a oriešky a všetko premiešala. Tým je šalát hotový:) Môžme si dať šalátik samotný, či na hrianku alebo ako prílohu k hlavnému jedlu. Výborne sa hodí k rybkám - pečeným aj grilovaným. Dobrú chuť;)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu