Foto: elmer
Tento víkend sme s priateľkou oslavovali 11. výročie :) Na znak vďaky, že to so mnou tak dlho vydržala som jej spravil takéto raňajky Zobraziť celý popisTento víkend sme s priateľkou oslavovali 11. výročie :) Na znak vďaky, že to so mnou tak dlho vydržala som jej spravil takéto raňajky do postele. Od diéty to má ďaleko, ale tak raz za čas... Pomerne jednoduchý, no skvelý recept. Ak chcete potešiť svoju "starú", tak určite skúste!
porcie
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Ako prvé si spravíme vianočkové "toasty". Asi najťažšia časť receptu :) Nakrájajte vianočku na asi 2 cm krajce a opečte na masle pokým ma každá strana peknú hnedú farbu.
- 2
Hrušky. Hrušku prekrojte na polovicu prípadne štvrtinu a vykrojte jadrovník. Následne nakrájajte asi na pol centimetrové prúžky. Hrušky orestujte na masle. Tu je ťažké napísať presný čas, pretože záleží od odrody hrušky a od stupňa dozretia. Hrušky teda opečte tak, aby iba mierne zmäkli, nie úplne do mäkka. Povedzme teda, že v prvom kroku opečte 2-3 minúty. Následne pridajte škoricový cukor a karamelizujte ďalšie 2-3 minúty. Samozrejme občasne premiešajte resp. prevracajte.
- 3
Vyskladanie. Na vianočkové toasty položte skaramelizované hrušky. Môžete tiež poliať trochou masla, ktoré Vám zostalo z restovania hrušiek. Toast s hruškou prikryte plátkom syra Brie a posypte nasekanými vlašskými orechmi. Namiesto syra Brie si viem kľudne predstaviť aj gorgonzolu či roquefort.
- 4
Zapekanie. Cieľom je, aby sa syr na toaste rozpustil. Takisto sa nedá exaktne povedať čas, nakoľko každá rúra pečie inač, môžete použiť iný syr... Preto toasty hlavne sledujte. Zapekajte pri maximálnej teplote dokým sa syr pekne neroztečie a máte hotovo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mohla byt nespokojna? :)