Šalát z kačacích prsičiek a quinoy fotorecept
šéfkuchár zo Ski & Wellness Residence Družba v Demänovskej Doline, 24. júna 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kačacie prsia ukladáme na gril kožou nadol a postupujeme ako pri steakoch. Mali by zostať vnútri ružové a šťavnaté a na povrchu zľahka chrumkavé. Čas grilovania má tri fázy. Prvá fáza je pečenie na koži, trvá približne šesť minút, potom prsia otočíme a pečieme 2 – 3 minúty. Tretia fáza je odpočinok, ktorý je dôležitý, aby sa prsia uvoľnili.
- 2
Quinou na približne 10 minút namočíme do vody a potom ju uvaríme do mäkka na miernom plameni. Mäkkú quinou zlejeme a necháme vychladnúť. Z olivového oleja, kremžskej horčice, korenia, soli a medu pripravíme zalievku.
- 3
Vo väčšej miske spolu zľahka zmiešame baby špenát, jahody nakrájané na väčšie kusy, quinou a zalejeme zálievkou. Na takto pripravený šalát poukladáme plátky kačacích pŕs a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu