Grilovaný kozí syr s jahodami
Michal Dubnický
šéfkuchár zo Ski & Wellness Residence Družba v Demänovskej Doline, 21. júna 2016
šéfkuchár zo Ski & Wellness Residence Družba v Demänovskej Doline, 21. júna 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
6 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyté pomaranče ošúpeme, kôru nakrájame na tenké rezance, tie potom blanšírujeme a vložíme do uvareného sirupu, ktorý necháme vychladnúť.
- 2
Kozí syr grilujeme zvoľna na lávovom grile z oboch strán, až kým nie je na dotyk mäkký, ale ešte stále si zachováva konzistenciu. Podávame spolu s jahodami, ktoré sme marinovali mätou a kandizovanou kôrou z pomaranča.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu