Grilovaný kozí syr s jahodami

Michal Dubnický
šéfkuchár zo Ski & Wellness Residence Družba v Demänovskej Doline, 21. júna 2016
Grilovaný kozí syr s jahodami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
16 ks
100 g
15 g
20 g




Postup

  1. 1

    Umyté pomaranče ošúpeme, kôru nakrájame na tenké rezance, tie potom blanšírujeme a vložíme do uvareného sirupu, ktorý necháme vychladnúť.

  2. 2

    Kozí syr grilujeme zvoľna na lávovom grile z oboch strán, až kým nie je na dotyk mäkký, ale ešte stále si zachováva konzistenciu. Podávame spolu s jahodami, ktoré sme marinovali mätou a kandizovanou kôrou z pomaranča.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia