Plnené miništangle

Juraj Baják
šéfkuchár siete Pizza Mizza, 30. júna 2016
Plnené miništangle
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
120 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

50 g
50 g
1 ks na potretie
50 g
5 g
10 g
200 g
Cesto:
200 g
60 ml
20 g
5 g
5 g
60 g v šupke uvarené

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do nádoby pripravíme vodu, olivový olej, soľ, varené zemiaky (očistené) a droždie. Všetko spolu dôkladne vymixujeme dohladka. Zmes vylejeme do miesiča, pridáme múku a miešame 25–30 minút do hladkého cesta.

  2. 2

    Z cesta pripravíme 60 g guľôčky a necháme kysnúť 1 hodinu pod fóliou, potom ich rozvaľkáme na obdĺžniky 10 x 20 cm. Plníme plnkou z paradajkového základu, špenátu, ricotty, cesnaku a mozzarelly, ktorú po premiešaní mierne osolíme.

  3. 3

    Obdĺžniky dôkladne uzatvoríme, aby počas pečenia nevytiekli. Štangle môžeme plniť rôznymi zmesami. Pečieme pri teplote 200 °C.

Diskusia k receptu


Jeden komentár
Na obrázku vidím dva druhy plnky. Jedna paradajková a druhá špenátová. Z popisu- bod 2 - to nie je zrejmé. Štangličky vyzerajú výborne.
1x radost