
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
porcií
120 minút
príprava
príprava
10 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| 50 g |
|
| 50 g |
|
| 1 ks na potretie |
|
| 50 g |
|
| 5 g |
|
| 10 g |
|
| 200 g |
|
| Cesto: | |
| 200 g |
|
| 60 ml |
|
| 20 g |
|
| 5 g |
|
| 5 g |
|
| 60 g v šupke uvarené |
|
Postup
-
1
Do nádoby pripravíme vodu, olivový olej, soľ, varené zemiaky (očistené) a droždie. Všetko spolu dôkladne vymixujeme dohladka. Zmes vylejeme do miesiča, pridáme múku a miešame 25–30 minút do hladkého cesta.
- 2
Z cesta pripravíme 60 g guľôčky a necháme kysnúť 1 hodinu pod fóliou, potom ich rozvaľkáme na obdĺžniky 10 x 20 cm. Plníme plnkou z paradajkového základu, špenátu, ricotty, cesnaku a mozzarelly, ktorú po premiešaní mierne osolíme.
- 3
Obdĺžniky dôkladne uzatvoríme, aby počas pečenia nevytiekli. Štangle môžeme plniť rôznymi zmesami. Pečieme pri teplote 200 °C.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu