Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
porcií
120 minút
príprava
príprava
10 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
50 g |
|
50 g |
|
1 ks na potretie |
|
50 g |
|
5 g |
|
10 g |
|
200 g |
|
Cesto: | |
200 g |
|
60 ml |
|
20 g |
|
5 g |
|
5 g |
|
60 g v šupke uvarené |
|
Postup
-
1
Do nádoby pripravíme vodu, olivový olej, soľ, varené zemiaky (očistené) a droždie. Všetko spolu dôkladne vymixujeme dohladka. Zmes vylejeme do miesiča, pridáme múku a miešame 25–30 minút do hladkého cesta.
- 2
Z cesta pripravíme 60 g guľôčky a necháme kysnúť 1 hodinu pod fóliou, potom ich rozvaľkáme na obdĺžniky 10 x 20 cm. Plníme plnkou z paradajkového základu, špenátu, ricotty, cesnaku a mozzarelly, ktorú po premiešaní mierne osolíme.
- 3
Obdĺžniky dôkladne uzatvoríme, aby počas pečenia nevytiekli. Štangle môžeme plniť rôznymi zmesami. Pečieme pri teplote 200 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu