Oravský uzlík na zemiakovo-pohánkovej kuľaši
Vladimír Vavák
šéfkuchár hotela Park**** v Dolnom Kubíne, 15. júna 2016
šéfkuchár hotela Park**** v Dolnom Kubíne, 15. júna 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr uvaríme pohánku v osolenej vode, necháme vychladnúť. Na oleji si urestujeme dozlatista cibuľku a pridáme očistené, na kocky nakrájané zemiaky, podlejeme vodou, osolíme (ako keby sme robili zemiakovú kašu).
- 2
Keď sú zemiaky rozvarené a robí sa nám vodová kaša, prisypávame postupne múku, ktorú do kaše zamiešavame, necháme pri stálom miešaní prevrieť zopár minút, aby sa stratila chuť múky, potom primiešame uvarenú pohánku a odstavíme.
- 3
Čerstvé dubáky urestujeme na masle, podusíme a ochutíme soľou, pri redukovaní získame hubovú omáčku. Oravské uzlíky obalíme v plátkoch oravskej slaniny a ugrilujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu