Oravský uzlík na zemiakovo-pohánkovej kuľaši

Vladimír Vavák
šéfkuchár hotela Park**** v Dolnom Kubíne, 15. júna 2016
Oravský uzlík na zemiakovo-pohánkovej kuľaši
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

320 g (oravské korbáčiky)
50 g žltá
300 g
100 g
50 g
30 g
50 g
50 ml




Postup

  1. 1

    Najskôr uvaríme pohánku v osolenej vode, necháme vychladnúť. Na oleji si urestujeme dozlatista cibuľku a pridáme očistené, na kocky nakrájané zemiaky, podlejeme vodou, osolíme (ako keby sme robili zemiakovú kašu).

  2. 2

    Keď sú zemiaky rozvarené a robí sa nám vodová kaša, prisypávame postupne múku, ktorú do kaše zamiešavame, necháme pri stálom miešaní prevrieť zopár minút, aby sa stratila chuť múky, potom primiešame uvarenú pohánku a odstavíme.

  3. 3

    Čerstvé dubáky urestujeme na masle, podusíme a ochutíme soľou, pri redukovaní získame hubovú omáčku. Oravské uzlíky obalíme v plátkoch oravskej slaniny a ugrilujeme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia