Foto: kukulienka71
Inšpirácia od @pilsnerka, ona to mala na stredomorský spôsob, u mňa spôsob "čo dom dal":-)
príprava
Postup
-
1
Baklažán som pozdĺžne pokrájala na tenšie plátky, osolila, pokvapkala olejom a predpiekla v rúre na 200 °C, kým začal chytať farbu.
-
2
Cibuľu a cesnak pokrájané na kúsky som pomaly opekala na panvici s trochou oleja, pridala som hneď aj kúsky topinamburu.
-
3
Zmes som posypala korením a osolila. Postupne som do panvice pridávala očistené a pokrájané šampiňóny a kúsok paradajky.
-
4
Zmes sa pekne podusila, nakoniec som pridala kukuricu a plnku som nechala vychladnúť.
-
5
To už boli vychladnuté aj predpečené plátky baklažánu. Takto som ich vrstvila: na baklažán šunku, potom lyžicou plnku a navrch namrvenú bryndzu.
-
6
Plátok som zvinula a vložila do vymasteného pekáča.
-
7
Všetky naplnené rolky som potom posypala strúhaným syrom,
-
8
vložila do predhriatej rúry a zapekala na 200 °C, kým sa syr neroztopil.
-
9
Medzitým som pripravila aj prílohu: petržlenové zemiaky. Zemiaky som parila a keď boli mäkké, nasypala som ich do kastróla, kde som udusila na masti hrsť petržlenovej vňate.
-
10
Mali sme výdatnú a chutnú večeru a k nej dobre vychladené pivko:-)
hahaha, to si vystihla zas! ja pečiem v letnej kuchyni našťastie;-) máme krásny horúci začiatok leta...zajtra má pršať, už sa teším, krásnu sobotu želám aj ja a ďakujem ti.
Ďakujem, si veľmi milá:-)