Pančovaná kačacia pečeň fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 3. júla 2016

Môj dnešný nedeľný zákusok k olovrantu. Je to dobrota.

8-10
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
500 g
400 g
80 g
5 ks
250 ml
1 KL
1/3 KL
1/3 KL
1/2 KL
1/2 KL
Brusnicova omáčka:
150 g
100 ml
3 PL
1/3 KL
1/2 KL
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravil som si suroviny, smotanu som zabudol dať do záberu.

    Pančovaná kačacia pečeň (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pečienky som zomlel na mäsovom mlynčeku do hlbšej nádoby. Počas mletia som dal aj maslo. Pridal som do nádoby vajcia, soľ koreniny a kačaciu masť. Všetko to spolu mixoval, ponorným mixérom. Až mi to ostalo tekuté a pekné hladké.

    Pančovaná kačacia pečeň (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Celu hmotu som vylial do formy. Odporúčam formu vystlať alobalom, ľahšie sa po upečení vyklopí. Pri nalievaní formu plniť iba do 3/4. Pri pečení zväčší hmota objem.

    Pančovaná kačacia pečeň (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Piekol som to v rúre pri 180 °C 45 minút. Teplotu a čas treba prispôsobiť vlastnej rúre. Po tomto čase to vytiahneme a pozrieme, pripadne pichneme špajdlu do toho, čí nelepí na ňu. Aj je upečené vytiahnem a nechám vychladnúť. Idem robiť brusnicovú omáčku.

    Pančovaná kačacia pečeň (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Všetky suroviný na omáčku dám do menšieho hrnca na sporák. Varím a miešam až to zhustne. Teraz to natriem na vrch pečienky a nechám ochladnúť. Ono to pekné zhustne.

    Pančovaná kačacia pečeň (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tak a môžeme servírovať rodine, alebo návšteve. Nejaký dobrý chlieb k tomu. Feferóny čí uhorky, alebo paradajky a dobrú chuť aj vám želám. Je to riadna maškrta ako povedal príbuzný. A nie je s tým veľa práce.

    Pančovaná kačacia pečeň (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

haji
Takovou dobrotu si dám líbit! Moc se povedla taková dobrá studená maškrta na slano. Bezva recept!
tiginko
paráda, toto sú najlepšie zákusky aj pre mňa. Recept sa mi páči, ukladám si ho pre vyskúšanie
1x radost
kimlo
Keď to servíruješ návšteve, musím ísť niekedy okolo... ;-)
U mňa za 5...
1x radost
katka78
Pekne. Na takú návštevu by som sa aj ja nechala pozvať :-) S voňavým domácim chlebíkom to musí byť paráda.
capko
Takéto zákuska mám aj ja nadovšetko rád.
begonia2
Ach jaj nemôžem oči odtrhnúť, takto na večer sem isť. Teraz budem mať do rána hlad po takejto dobrote. Tiež rada maškrtím takéto dobroty.
jamarlen
nie je mi to jasné - kačacia pečeň bola z vykŕmenej kačky, či obyčajná? /to len kvôli cene:) tejto krásy…./
havino
ukladám si recept, v septembri budem robiť, mám na tento druh kvázy paštety sparing partnera len nevestu, ona ju ľúbi, nik mi to doma neje, ja aj každý deň by som mohla, nevedia čo je dobré, už som ju tatko podobne varila v pekáči s vajciami, aj smotanou, korenie iné. ja som nastavovala kačaciu s kuracou, bravčová ma nenapadla, určite vyskúšam, domáci kváskový chlieb, brusnicova musí byť, to je lahoda s ňou, nádherná fotka
radox1
pekne.vobec nemusi byt pancovana,ked vynechas tu bravcovu,ktora preraza chut tej kacacej..mam tu podobny recept iba z kacacej.
rela
@patroveckypitrs , zrejme patríš medzi ľudí, pre ktorých najlepším zákuskom je kus mäsa. Recept nemá chybu, určite vyskúšam a dávam 5*
monty469
Hm, to je veľmi dobrý zákusok :-) Kúsok by som si aj dala
dosa
famozny zakusok, nema chybu, jasne ze by som si dala :)), urcite urobim
patroveckypitrs
Ďakujem Vám za komentáre. Moja skúsenosť druha dávka bola zabalená v alobale a konzumovaná po týždni. Po tej dobe je to ešte lepšia delikatesa a omnoho chutnejšie, tie chute sa viac spojili.
sracz
Super dobrota, kamarát @patroveckypitrs a naviac "majstre Vy nám tu akosi podozrivo podstrojujete"! Ale fááááááájne!