Pančovaná kačacia pečeň fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 3. júla 2016

Môj dnešný nedeľný zákusok k olovrantu. Je to dobrota.

8-10
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
500 g
400 g
80 g
5 ks
250 ml
1 KL
1/3 KL
1/3 KL
1/2 KL
1/2 KL
Brusnicova omáčka:
150 g
100 ml
3 PL
1/3 KL
1/2 KL
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravil som si suroviny, smotanu som zabudol dať do záberu.

    Pančovaná kačacia pečeň (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pečienky som zomlel na mäsovom mlynčeku do hlbšej nádoby. Počas mletia som dal aj maslo. Pridal som do nádoby vajcia, soľ koreniny a kačaciu masť. Všetko to spolu mixoval, ponorným mixérom. Až mi to ostalo tekuté a pekné hladké.

    Pančovaná kačacia pečeň (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Celu hmotu som vylial do formy. Odporúčam formu vystlať alobalom, ľahšie sa po upečení vyklopí. Pri nalievaní formu plniť iba do 3/4. Pri pečení zväčší hmota objem.

    Pančovaná kačacia pečeň (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Piekol som to v rúre pri 180 °C 45 minút. Teplotu a čas treba prispôsobiť vlastnej rúre. Po tomto čase to vytiahneme a pozrieme, pripadne pichneme špajdlu do toho, čí nelepí na ňu. Aj je upečené vytiahnem a nechám vychladnúť. Idem robiť brusnicovú omáčku.

    Pančovaná kačacia pečeň (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Všetky suroviný na omáčku dám do menšieho hrnca na sporák. Varím a miešam až to zhustne. Teraz to natriem na vrch pečienky a nechám ochladnúť. Ono to pekné zhustne.

    Pančovaná kačacia pečeň (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tak a môžeme servírovať rodine, alebo návšteve. Nejaký dobrý chlieb k tomu. Feferóny čí uhorky, alebo paradajky a dobrú chuť aj vám želám. Je to riadna maškrta ako povedal príbuzný. A nie je s tým veľa práce.

    Pančovaná kačacia pečeň (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

24 komentárov k receptu
ukladám si recept, v septembri budem robiť, mám na tento druh kvázy paštety sparing partnera len nevestu, ona ju ľúbi, nik mi to doma neje, ja aj každý deň by som mohla, nevedia čo je dobré, už som ju tatko podobne varila v pekáči s vajciami, aj smotanou, korenie iné. ja som nastavovala kačaciu s kuracou, bravčová ma nenapadla, určite vyskúšam, domáci kváskový chlieb, brusnicova musí byť, to je lahoda s ňou, nádherná fotka
Ďakujem Vám za komentáre. Moja skúsenosť druha dávka bola zabalená v alobale a konzumovaná po týždni. Po tej dobe je to ešte lepšia delikatesa a omnoho chutnejšie, tie chute sa viac spojili.

Pridaj komentár k receptu: