Foto: patroveckypitrs
Môj dnešný nedeľný zákusok k olovrantu. Je to dobrota.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
500 g |
|
400 g |
|
80 g |
|
5 ks |
|
250 ml |
|
1 KL |
|
1/3 KL |
|
1/3 KL |
|
1/2 KL |
|
1/2 KL |
|
Brusnicova omáčka: | |
150 g |
|
100 ml |
|
3 PL |
|
1/3 KL |
|
1/2 KL |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Pripravil som si suroviny, smotanu som zabudol dať do záberu.
-
2
Pečienky som zomlel na mäsovom mlynčeku do hlbšej nádoby. Počas mletia som dal aj maslo. Pridal som do nádoby vajcia, soľ koreniny a kačaciu masť. Všetko to spolu mixoval, ponorným mixérom. Až mi to ostalo tekuté a pekné hladké.
-
3
Celu hmotu som vylial do formy. Odporúčam formu vystlať alobalom, ľahšie sa po upečení vyklopí. Pri nalievaní formu plniť iba do 3/4. Pri pečení zväčší hmota objem.
-
4
Piekol som to v rúre pri 180 °C 45 minút. Teplotu a čas treba prispôsobiť vlastnej rúre. Po tomto čase to vytiahneme a pozrieme, pripadne pichneme špajdlu do toho, čí nelepí na ňu. Aj je upečené vytiahnem a nechám vychladnúť. Idem robiť brusnicovú omáčku.
-
5
Všetky suroviný na omáčku dám do menšieho hrnca na sporák. Varím a miešam až to zhustne. Teraz to natriem na vrch pečienky a nechám ochladnúť. Ono to pekné zhustne.
-
6
Tak a môžeme servírovať rodine, alebo návšteve. Nejaký dobrý chlieb k tomu. Feferóny čí uhorky, alebo paradajky a dobrú chuť aj vám želám. Je to riadna maškrta ako povedal príbuzný. A nie je s tým veľa práce.
U mňa za 5...