Zemiakovo-syrové placky
Zemiaky si natrieme na hrubom struhadle a precedíme vodu. K tomu pristrúhame syr a pridame všetky...
Kuracia pečeň s jadrovníkmi paprík a hubami
Ďalší variant využitia „srdiečok” veľkých paprík. Tentoraz som zvolil ich chutnú kombináciu s opečenými plátkami slaniny,...
Medvedie muffiny
Sezóna medvedieho cesnaku je ešte v plnom prúde. Po sviatkoch nám zostalo doma staršie pečivo a...
Pečené omeletky so syrom a s bylinkami
Možnože takéto omeletky poznáte - ja som ich objavila, až keď som prešla na low-carb...
Kolienko so šalátom zo zemiakov, z jabĺk a feniklu
Veľkonočná gastronómia ma vždy fascinovala. Najmä v tradičnom poňatí starých mám, ktoré vedeli pripraviť neskutočne dobré jedlá. Pridávam k nim len štipku svojho...
Tradičný košický veľkonočný tanier
K veľkonočnému pondelku okrem šibačky patrí i tradičné pohostenie pre kúpačov. Nášmu veľkonočnému stolu od nepamäti...
Syrovo-šunkovo-bryndzová torta
Pokrájanú šunku rozmixujeme a vymiešame so 125 g masla, paprikou, korením a soľou podľa chuti....
Paradajkovo-olivové lienky
Tieto lienky si robievame na malé pohostenia keď má niekto z našej rodiny sviatok. Sú chutné...
Mladé cukety dusené s ančovičkami a kaparami
Variabilné jedlo s jemnou štruktúrou a úžasnou chuťou. Jednoduchá a rýchla príprava, naviac po jeho...
Španielsky šalát s tuniakom
Pobrežie Stredozemného mora s vôňou a pokojnou atmosférou ponúka chutné jedlá. Tuniakový šalát je neoddeliteľnou súčasťou...
Zemiaková roláda s baby zeleninou
Čo je brick cesto: Je to tenučké cesto, ktoré sa používa napríklad v marockej kuchyni. Môžete ho nahradiť...
Slaný karfiolový koláč
Inšpirácia je z kuchárskej knihy Plenty More. Dá sa využiť na mnoho spôsobov.
Lístková roláda s panenkou a hubami
Bravčovú panenku ochutíme soľou a opečieme zo všetkých strán na olivovom oleji. Po opečení okoreníme farebným korením a...
Špenátové valčeky s lososom
Čerstvý špenát rozmixujeme a zbavíme ho prebytočnej vody. Do rozmixovaného špenátu pridáme polohrubú múku a 3 vaječné žĺtky,...
Klobásová bábovka
Viem, že nie každý má rád sladké. Preto dávam k dispozícii recept, ktorý osloví...
Teplý zeleninový šalát
Pýtate sa: "Šalát z grilovanej zeleniny?", naša odpoveď znie: "Prečo nie?" Zakryte ugrilovanú zeleninu a nechajte...
Talianske paradajky s mozzarellou, bazalkovým sorbetom a parmezánovým chlebom
Recept od Martina Záhumenského
Hranolkový koláč s hubami
Viem, viem, hranolky nie sú zdravé, všeobecný názor ľudí. A tobôž nie kupované....
Vaječná raňajková bábovka s paprikou a so syrom
Všetky vajcia rozbite do misy. Pridajte soľ a čierne korenie.
Tvarohová nátierka s reďkovkami
Vrátila som sa z trhu s čerstvým chlebíkom, reďkovkami, jarnou cibuľkou a pažítkou. V...
Vinete - baklažánová nátierka
Rumunská verzia tejto balkánskej klasiky. Konečne výborné využitie zaujímavej plodiny, a hlavne jednoduché a rýchle....
Paradajková nátierka na hrianky
Mala som doma tri mäkké paradajky, starý chlieb a hlad. Tri dobré ingrediencie :)
Zajačina à la Stroganoff s jalovcom a drienkovicou
Ortodoxní „Stroganoff_číci‟ budú mať asi výhrady voči tomuto parafrázovanému názvu pre môj ďalší recept na zajačie mäso....
Divinová terina s marinovanými feferónkami
Jelenie stehno umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky. Pokrájanú šalotku, cesnak a slaninu...
Taštičky s kačacinou a pikantnou „chipotle“
Do kuchynského robota nasypeme múku a soľ a necháme ich zmiešať pri nízkej rýchlosti. Pridáme studené...
Maslové croissanty kváskové
Croissanty sú veľmi obľúbené. Mala som recept z jednej knihy. Boli úžasné, a tak...
Tapenáda z čiernych olív
Čiernym olivám som sa akosi dlho vyhýbala. Keď som však prvýkrát ochutnala bagetu so sviežou olivovou...