Tuniakový šalát
Tuniakový šalát

Tuniakový šalát s divokou ryžou a avokádom

Tibor Samaranský a Martin Maslančík
majitelia GreenFood Restaurant v Piešťanoch-Ratnovciach, 14. júna 2017
Tuniakový šalát s divokou ryžou a avokádom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g surová
300 ml
100 g
200 g
100 g
1 ks
z 1 limetky
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na miernom ohni rozpálime kastról, do ktorého vlejeme asi 50 ml olivového oleja, na ktorom pražíme ryžu asi 3 minúty. Opraženú ryžu zalejeme vodou a osolíme. Ryžu privedieme do varu, kastról prikryjeme pokrievkou a ryžu vložíme do rúry zohriatej na 180 °C na 20 minút.

  2. 2

    Po upečení ryžu vyberieme z rúry a premiešame vidličkou a necháme vychladnúť. Do vychladnutej ryže pridáme na kocky nakrájanú uhorku, očistené a odkôstkované avokádo.

  3. 3

    Sparenú zelenú fazuľku a na mesiačiky nakrájanú červenú cibuľu pridáme do zmesi, ktorú zľahka premiešame. Na záver pridáme olivový olej, šťavu z limety a dochutíme soľou a korením. Pri podávaní šalátu poukladáme kúsky tuniaka navrch šalátu.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu