Tuniakový šalát s divokou ryžou a avokádom

Tibor Samaranský a Martin Maslančík
majitelia GreenFood Restaurant v Piešťanoch-Ratnovciach, 14. júna 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Tuniakový šalát s divokou ryžou a avokádomFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Na miernom ohni rozpálime kastról, do ktorého vlejeme asi 50 ml olivového oleja, na ktorom pražíme ryžu asi 3 minúty. Opraženú ryžu zalejeme vodou a osolíme. Ryžu privedieme do varu, kastról prikryjeme pokrievkou a ryžu vložíme do rúry zohriatej na 180 °C na 20 minút.

  2. 2

    Po upečení ryžu vyberieme z rúry a premiešame vidličkou a necháme vychladnúť. Do vychladnutej ryže pridáme na kocky nakrájanú uhorku, očistené a odkôstkované avokádo.

  3. 3

    Sparenú zelenú fazuľku a na mesiačiky nakrájanú červenú cibuľu pridáme do zmesi, ktorú zľahka premiešame. Na záver pridáme olivový olej, šťavu z limety a dochutíme soľou a korením. Pri podávaní šalátu poukladáme kúsky tuniaka navrch šalátu.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 5 ľudí (4,2 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist