Tuniakový šalát s divokou ryžou a avokádom
Tibor Samaranský a Martin Maslančík
majitelia GreenFood Restaurant v Piešťanoch-Ratnovciach, 14. júna 2017
majitelia GreenFood Restaurant v Piešťanoch-Ratnovciach, 14. júna 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na miernom ohni rozpálime kastról, do ktorého vlejeme asi 50 ml olivového oleja, na ktorom pražíme ryžu asi 3 minúty. Opraženú ryžu zalejeme vodou a osolíme. Ryžu privedieme do varu, kastról prikryjeme pokrievkou a ryžu vložíme do rúry zohriatej na 180 °C na 20 minút.
- 2
Po upečení ryžu vyberieme z rúry a premiešame vidličkou a necháme vychladnúť. Do vychladnutej ryže pridáme na kocky nakrájanú uhorku, očistené a odkôstkované avokádo.
- 3
Sparenú zelenú fazuľku a na mesiačiky nakrájanú červenú cibuľu pridáme do zmesi, ktorú zľahka premiešame. Na záver pridáme olivový olej, šťavu z limety a dochutíme soľou a korením. Pri podávaní šalátu poukladáme kúsky tuniaka navrch šalátu.
Tiež šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nezdivela, není to rýže, jen se to tak jmenuje: www.vitalia.cz/specialy/chytry-nakup-jak-poznat-kvalit...
Chcelo by to mať aj trochu zmyslu pre humor.
Tak promiň, smůla, já tú trochu zmyslu použila jinde. Ženy to tak někdy mají.