Syrová hrudka
Syrová hrudka

Syrová hrudka v zemiakovom cestíčku

Pavol Šebest
šéfkuchár reštaurácie Sedin Golf Resort vo Veľkých Úľanoch, 31. mája 2017
Syrová hrudka v zemiakovom cestíčku
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

480 g
2 väčšie ks
100 g
100 ml
500 ml
250 g
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme, nastrúhame a zo zemiakov, múky, soli, korenia a majoránu pripravíme cestíčko ako na zemiakové placky. Syr nakrájame na plátky, obalíme do cestíčka a vyprážame na horúcom oleji.

  2. 2

    Cesnak nakrájame na tenké plátky a speníme na olivovom oleji. Pridáme sušené paradajky, krátko opražíme a nakoniec pridáme cviklové listy. Všetko spolu premiešame, krátko opražíme a podávame ozdobené bylinkami.

Diskusia k receptu