Kuracie nugetky v ľanovej kruste s kešu majonézou
Foto: skolavareniapolus
Recept od Martiny Grňovej (www.foodlover.sk)
2
porcie
porcie
10-15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na rovnako veľké nugetky. Osolíme a okoreníme.
-
2
Rozmixujeme ľanové semienka.
-
3
Obalíme ich vo vajíčku a v rozmixovaných ľanových semienkach. Pečieme v rúre na 180 °C približne 10 - 15 minút podľa veľkosti nugetiek.
-
4
Kešu orechy namočíme do studenej vody na minimálne 3 hodiny. Potom vodu zlejeme. Orechy spolu so všetkými ostatnými surovinami na majonézu rozmixujeme na hladkú majonézu a dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a olejom.
-
5
Pečené kuracie kúsky servírujeme s majonézou.
Kešu majonéza bola výborná. Keď kešu orechy namočíte aspoň na 3 hodiny, úplne zmäknú, takže s rozmixovaním nie je vôbec žiaden problém.
Oh, nemám pochyb o tom, že kešu majonéza je výborná a že rozmixování je bezproblémové. Jen moje zažívání už není ideální, s kešu musím opatrně. Přesto bych ráda ochutnala, o tom žádná.
Kesuneza je velmi trefny nazov :-)