Cukinová skladačka fotorecept
Foto: kukulienka71
Iste viete, aké to je, keď pred vás na nete vyskočí lákavý recept a vy ste celí žhaví ho vyskúšať. Toto bol aj môj Zobraziť celý popisIste viete, aké to je, keď pred vás na nete vyskočí lákavý recept a vy ste celí žhaví ho vyskúšať. Toto bol aj môj prípad spred pár dní. Mierna úprava - miesto trojobalu som použila cestíčko s cícerovou múkou.
Postup
-
1
Cukinu som umyla, škrabkou nakrájala na plátky a jemne som ich osolila. Vo videu, ktoré zdieľala kamarátka na Fb to šlo lepšie, moje plátky ukážkové nie sú, ale svoj účel splnili aj tak. Mozzarellu som nechala odkvapkať a pokrájala som ju na menšie kúsky.
-
2
Vždy dva a dva plátky cukiny som na doske prekryla a navrch som uložila kúsok syra.
-
3
Syr som potom zakrývala striedavo jedným aj druhým plátkom, až som dostala kompaktný balíček. Čím tesnejší, tým lepšie pri následnom vyprážaní.
-
4
Vyčnievajúce konce plátkov som zahla dovnútra a potom celú skladačku spojila špáradlom, nech kľudne naspodku kúsok trčí. Do niektorých skladačiek som vložila aj dva kúsky syra, boli potom vyššie a krajšie.
-
5
V miske som pripravila cestíčko z dvoch vyšľahaných a osolených vajec a cícerovej múky. Miešala som ho metličkou, aby bolo hladké, bez hrčiek. Hustotu si korigujte múkou, nemá byť riedke ale ešte tekuté a má sa udržať na cukinovej skladačke. Bez vajca a s vodou je toto cestíčkou vhodné na prípravu indickej pakory - vypraženej surovej zeleniny.
-
6
Balíčky som "obaľovala" pomocou lyžičky a hneď po odkvapnutí prebytku cestíčka opatrne držiac za špáradlo vkladala do medzitým rozohriateho oleja v menšej rajnici.
-
7
Treba dávať pozor na rýchle sfarbenie a vyprážať na takej teplote, aby balíčky ostali ružové ale prepečené. Netrvá to dlho. Používam menšiu nádobu, aby bola hladina oleja vyššia a olej pôsobil z každej strany. Ak je potrebné obracať, robím to pomocou klieští. Niektoré špáradla sa uvoľnia, ale to nevadí, cestíčko je rýchlo opečené a tak sa skladačka nerozpadne.
-
8
Vypražené balíčky som uložila do čistej misky a zvyšok cukín som v cestíčku obalila aj bez plátkovania a plnenia syrom. Ako prílohu sme mali zvyšok pučených zemiakov od nedele.
-
9
Sú skvelé aj samotné s dipom či tatárkou. Mäkučké a predsa chrumkavé, vovnútri s roztopeným syrom...manžel povedal len: "Bomba!" :-)
Je to dosť veľká jednohuba:-)
@mitzy , ďakujem za pochvalu aj uloženie
@katka75 , veľmi výstižne si to napísala, ďakujem ti
@zuzkacho , za tvoj komentár ti zo srdca ďakujem a najradšej by som ti týždeň varila podľa želania;-)
Čo je na tom až také dehonestujúce? Však ten recept je dobrý len ako ukážka nevydareného origami.
Hlavne, že @radox1 môže pod recepty postovať fotky štrku, trávy, pilín a kadečoho iného, to ti Kukučka nevadí?
Neber sa tak vážne, dievča, v horúcich dňoch je srdcovo-cievny systém dosť namáhaný aj bez pridaného stresu.
bavím sa s @redakciou , nie s očividne chorými ľuďmi
riešim svoj recept.
Áno, ako sama píšete, podľa vás je táto fotografia o dva stupne lepšia než ta vymazaná. Preto sme ju v komentároch ponechali.
V poriadku. Potom sa ale nečudujte, ak vám značné množstvo prispievateľov receptov odchádza na iné stránky, kde nedochádza k nedôstojnému komentovaniu;-) Podporujete zábavky, ktoré s varením nemajú veľa spoločného. Sorry, že som sa na obrázku skrkvaného papierika nezasmiala, naozaj ma to mrzí:-(
vela ludi je tiez znechutenych privelmi poucujucimi, vsevediacimi a moralizujucimi prispievatelmi
poucujuci, vsevediaci a moralizujuci prispievatelia tí nič vlastne nepridajú ,lebo nič poriadné nevedia urobiť.
Kukulienka71,Tvoje recepty sú fajnové a takých ako je Staflik ,tak toho by som hned zablokovala,lebo len podpichuje.Tu sú jej -jeho recepty,tak čo sa čuduješ. varecha.pravda.sk/profil/staflik/recepty/...
Ja by som medzi trápnučkých, poučujúcich, vševediacich a moralizujúcich prispievateľov jednoznačne zaradil aj Madame asszony Kukulienka71 a možno aj kulinársky vyhasínajúcu hviezdu Spiša Ancicku.
Kukučka sa tu premanentne hrá na rozhodkyňu a špatí atmosféru tu na Vareche.
Booože,čo si Ty zač.
Ja mám taký pocit,že je to jeden človek po viacerími nikmi.
Níkdy som žiadne hviezda nebola a na Spiši je najväčšov hviezdou náš HRAD,ktorý mám v niku a nikdy nezhasne.
Ancicka, dakujem ti, ale ako vidíš, pridáš sa na stranu a hneď ťa ohádžu blatom:-(
Zase prejde poriadne dlhé obdobie, kým sem prispejem, ak vôbec... pokiaľ tu bude vládnuť toto anonymné, neprajné temné obdobie, ktoré berie chuť a nadšenie.
vieš,nevzd8vaj to,ja sa nad takími iba pousmejem,sú to chudáci,ktorý nevedia čo so sebov a s časom,alebo sú tu nasadený ako podrypovači.
Za nami je vidieť veľa dobrej a lásky plnej práce.Mňa veru takíto neotravia a ani neznechutia.
Pozdravujem a prajem všetkým pekný deň!
pekne si to napísala, nech sa ti darí!
ty zakomplexovany gaspar.ja ked pridam k znicenemu mäsu pilinu,tak to predstavuje urcity zmysel a vyznam,ale ty si sa zmohol na tento vyborny recept akurat tak pokrcit papier.
Fíha, ty si mi teda riadne naložil. Nuž čo, niekto považuje podľa teba "zničené" mäso za skvelé a pre niekoho je "výborný recept" nevydareným origami. :-) :-) :-)
Ďakujem ti pekne.