Pečený kozí syr s jahodovým čatní
Tomáš Zemanovič
šéfkuchár hotela Panorama**** v Trenčianskych Tepliciach, 23. mája 2017
šéfkuchár hotela Panorama**** v Trenčianskych Tepliciach, 23. mája 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
príprava
5-7 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Kozí syr nakrájame na hrubšie plátky, jemne posolíme, pridáme korenie a čerstvý tymian. Poukladáme na plech, na ktorom máme papier na pečenie, a dáme piecť do rúry zohriatej na 180 °C na 5–7 minút.
- 2
Cibuľu posekáme, opražíme, pridáme nakrájané jahody, pokrájaný cesnak, soľ, korenie, jablčný ocot a trocha vody. Varíme približne 15 minút, kým jahody nezmäknú. Potom pridáme hnedý cukor a zmes zredukujeme. Na záver nakrájame štipku čili papričiek.
- 3
Pečený kozí syr podávame s pripraveným jahodovým čatní.
Tiež kozí syr:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu