Pečený kozí syr
Pečený kozí syr

Pečený kozí syr s jahodovým čatní

Tomáš Zemanovič
šéfkuchár hotela Panorama**** v Trenčianskych Tepliciach, 23. mája 2017
Pečený kozí syr s jahodovým čatní
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
5-7 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
300 g
100 g
2 strúčiky
100 g
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kozí syr nakrájame na hrubšie plátky, jemne posolíme, pridáme korenie a čerstvý tymian. Poukladáme na plech, na ktorom máme papier na pečenie, a dáme piecť do rúry zohriatej na 180 °C na 5–7 minút.

  2. 2

    Cibuľu posekáme, opražíme, pridáme nakrájané jahody, pokrájaný cesnak, soľ, korenie, jablčný ocot a trocha vody. Varíme približne 15 minút, kým jahody nezmäknú. Potom pridáme hnedý cukor a zmes zredukujeme. Na záver nakrájame štipku čili papričiek.

  3. 3

    Pečený kozí syr podávame s pripraveným jahodovým čatní.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: