Špargľa s jahodami
Špargľa s jahodami

Špargľa s jahodami a balzamikom

Tomáš Zemanovič
šéfkuchár hotela Panorama**** v Trenčianskych Tepliciach, 23. mája 2017
Špargľa s jahodami a balzamikom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

800 g (najlepšie zelená)
200 g
100 ml
50 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Špargľu očistíme a vložíme do vriacej vody. Po chvíľke špargľu vytiahneme a osušíme.

  2. 2

    Jahody očistíme, rozpálime panvicu, pridáme olej a sprudka opečieme špargľu a jahody. Pridáme balzamikový ocot, med, soľ, korenie a ihneď podávame.

Diskusia k receptu

gabriele
ked mi spargla na zahrade konci a jahody prave zacinaju, tak toto kratke casove obdobie vyuzivam na pripravu tejto lahodky...zelenu sparglu opeciem nepredvarenu...na tanier pridam rozstvrtene jahody, trochu bazalky alebo marokanskej maty, cierne korenie, par kvapiek balzamica, oleja, stipku cukru, soli, zlahka vsetko prehodim, a k tomu platky romaduru...
1x siuuu