Tatarák z olomouckých tvarôžkov fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 11. júna 2017
Tatarák z olomouckých tvarôžkov (fotorecept)
Foto: kimlo

Kolega mi spomínal, že si dal v jednej reštaurácii tatarák z olomouckých tvarôžkov a veľmi mu to chutilo, tak som si povedal že to Zobraziť celý popisKolega mi spomínal, že si dal v jednej reštaurácii tatarák z olomouckých tvarôžkov a veľmi mu to chutilo, tak som si povedal že to skúsim... dnes bol na raňajky, je výborný, určite budem robiť častejšie.

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

1 balenie
1 ks
1 ks
1,5 KL
1,5 KL
podľa chuti
podľa chuti
1 KL
1 KL
1 - 2 KL
 (na hrianky)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny, cibuľu nakrájame na drobno, tvarôžky v miske roztlačíme vidličkou na pastu.

    Tatarák z olomouckých tvarôžkov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme žĺtok z vajca, drvenú rascu a mlynčekom namelieme čerstvé korenie.

    Tatarák z olomouckých tvarôžkov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme trocha oleja, kečup, horčicu, worchester a nasekanú cibuľu. Nesolíme! Tvarôžky sú dosť slané. Všetko spolu vymiešame.

    Tatarák z olomouckých tvarôžkov (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotové odložíme na chvíľu do chladničky, aby sa chute prepojili. Natierame na cesnakom potreté hrianky.

    Tatarák z olomouckých tvarôžkov (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

felixa
Mne sa zdá že syrečky boli dávnejšie lepšie,také slanšie,zrelšie,smradlavejšie, Ale niečo takéto vyskušam.
izabella929
@kimlo , ešte som ich neochutnala, ale počula som od mojej rodiny z Česka, že sú výborné..doladiť sa môže pravdaže chute podľa svojho gusta..ale na vzhľad to vyzerá na fajnú pochúťku..)
zolik
Poznam, robieval moj otec na chalupe, len bez kecupu a dobre okminovane. Bola to klasika k mariasskej particke s kamaratmi. A samozrejme dobre vychladena Plzen k tomu. Chalupu mame na skok od Hodonina, tam sme olomoucke syrecky a aj pivny syr kupovali ako posledne. Potom rychlo spät, inak sme auto mohli vetrat aj dva dni. Prajem Ti este pekny nedelny vecer :-)
mitzy
Vyzerá veľmi chutne. Olomoucké syrečky má veľmi rada moja mama a stará mama, ja som ich nemohla dlho ani cítiť. A potom som ich ochutnala a urobila som dobre :) Ukladám 5*
stanci11
jej jej, také predjedlo pred grilovačkou ;) to by šlo, ďakujem za recept @Kimlo...inak k syrečkom...odpurúčam kúpiť, zavrieť do sklenenej zavarovačky a nechať v chlade a tme dojsť (špajza, kto sa bojí že sa skazia tak aj chladnička), v kľude 5-14 dní, ako má kto rád...a tam sa zrazu objaví ten povôdný aromatický syreček ako si ho pamätáme :)
kimlo
Priatelia, ďakujem za komentáre. @Staci11 ja som ich mal v pohári týždeň v chladničke, takže už boli pekne vyzreté...
arnilka
veľmi pekne, úžasne chutné 5*
@felixa , ak sa ti nezdajú kúpené olomoucké syrečky dostatočne zrelé, jednoducho ich nechaj doma dozrieť pri izbovej teplote (zabalené) a budú aj výrazne slanšie :-)
evanaaa
Tak, a už mám aj uložené v KK, mám na mysli recept, lebo tie syrečky, ako je už spomenuté, nestoja za nič, bez chuti, bez vône, ako z vosku, aj keď ich mám dlhšie uskladnené, ale asi treba ešte dlhšie a nie v chladničke. Inokedy už keď som si ich kupovala, mali ten správny odor :), mali by si overiť receptúru.
mathias
@Kimlo (12.6.2017 07:01)
nemusíš čakať týždeň,ja do zaváracieho pohára dám syrečky aj s papierom,zalejem pivom a po troch dňoch ich vyberiem, papier rozbalím a potom ich môžeš rozotierať ako maslo.

spetkasoli
diky @Kimlo , ako vzdy od teba, skvely recept. Tvaruzky mozem na vsetky mozne sposoby a tvoj tataracek je uz ulozeny a prikladam5*. Vynikajici je aj pomazanka... dobre ulezane syrecky, zaliat trochou piva, dobre vidlickou utriet, pridat zmekle maslo a drobne nakrajenou cibulku, dobre premiesat, nechat 1-2 hod. ulezat pre spojenie chuti... k tomu dobry chlebik...mnam, tiez dobrota, prajem pekny dnik;)
hadik
Aká chuť prevažuje? Syrečková, kečupová, rascová, horčicová?
kecupicek
Syrečky som kupovala mojej mame. Urobím hosťom ako predjedlo, keď prídu na grilovačku. Musí sa to jesť vonku!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia