Tatarák z olomouckých tvarôžkov fotorecept
Foto: kimlo
Kolega mi spomínal, že si dal v jednej reštaurácii tatarák z olomouckých tvarôžkov a veľmi mu to chutilo, tak som si povedal že to Zobraziť celý popisKolega mi spomínal, že si dal v jednej reštaurácii tatarák z olomouckých tvarôžkov a veľmi mu to chutilo, tak som si povedal že to skúsim... dnes bol na raňajky, je výborný, určite budem robiť častejšie.
porcie
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny, cibuľu nakrájame na drobno, tvarôžky v miske roztlačíme vidličkou na pastu.
-
2
Pridáme žĺtok z vajca, drvenú rascu a mlynčekom namelieme čerstvé korenie.
-
3
Pridáme trocha oleja, kečup, horčicu, worchester a nasekanú cibuľu. Nesolíme! Tvarôžky sú dosť slané. Všetko spolu vymiešame.
-
4
Hotové odložíme na chvíľu do chladničky, aby sa chute prepojili. Natierame na cesnakom potreté hrianky.
@felixa , ak sa ti nezdajú kúpené olomoucké syrečky dostatočne zrelé, jednoducho ich nechaj doma dozrieť pri izbovej teplote (zabalené) a budú aj výrazne slanšie :-)
nemusíš čakať týždeň,ja do zaváracieho pohára dám syrečky aj s papierom,zalejem pivom a po troch dňoch ich vyberiem, papier rozbalím a potom ich môžeš rozotierať ako maslo.
Ďakujem za tip, určite vyskúšam. :-)
.ja robievam toto,bud z olomouckych,alebo z vyzreteho romaduru,pripadne z pivneho syru zrejeceho v maze.vyskusajte....pekny den vsetkym