Oškvarky s kapustou
Oškvarky s kapustou

Tradičné oškvarky s kyslou kapustou

Milan Bučko
prevádzkar Zemplínskej reštaurácie v Michalovciach, 6. júna 2017
Tradičné oškvarky s kyslou kapustou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

400 g
800 g
100 g




Postup

  1. 1

    Bravčové oškvarky nakrájame na menšie kúsky, opražíme na bravčovej masti, ku ktorej pridáme nasekanú kyslú kapustu.

  2. 2

    Všetko osolíme a okoreníme podľa chuti. Podávame s hriankou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Oškvarky sú vlastne vytopená slanina, a znovu ich dávať na masť.....ešte ak by si to pán kuchár doma pripravil......
zivestriebro
Studené oškvarky treba nejako zohriať, tak masť je asi najlepšia, nie ? Kto nechce ďalší tuk, tak mikrovlnka to istí... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia