
Kapustové posúchy
Z múky, kvásku, oleja a žĺtka vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Kapustu postrúhame,...

Pochúťka pre chlapov
Chcem vám poradiť, ako so ženou vybabrať, keď nezaregistruje, že ste už doma a...

Zemiakové pagáče našich babičiek
Vynikajúce a pritom veľmi jednoduché a lacné jedlo, pôvodne pripravované priamo na platni šporáku, či...

Kapustové palacinky s údeným mäsom
Od malička sú mojím najobľúbenejším jedlom palacinky. Keď sa prejeme tých sladkých, vystriedajú ich slané....

Bundáš chlebík alá Dodi
Je to recept, ktorý som sám vymyslel a je dosť dobrý, robím ho už roky,...

Slivkový koláč s mrveničkou
Jeseň bez slivkového koláča by ani nebola jeseň. Tento patrí v mojej rodine medzi najobľúbenejšie...

Babičkina bábovka
Je od babicky a je velmi dobry, nie je suchy a vyborne sa hodi na ranajky....

Jemná bábovka
Lahodné občerstvenie, jemná bábovka ku kávičke, ku čaju, pri posedení s priateľmi.

Langoše z Maďarska
Uvarené zemiaky v šupke necháme vychladnúť, očistíme ich a zomelieme. Z trochy mlieka, múky,...

Plnený sendvič
Maslo vymiešame so syrom a pridáme nadrobno pokrájané uhorky, kapiu, vajcia a salámu.

Syrové guľôčky s bedľou
Huby uvaríme v octe alebo sladkokyslom náleve, scedíme a nadrobno posekáme. Papriky, petržlenovú vňať...

Šampiňóny na smotane so syrom
Očistené a pokrájané huby podusíme na polovici masla. Pridáme šunku nakrájanú na rezance, koňak a...

Cestovinový šalát s hubami
Cestoviny uvaríme v osolenej ode. Huby očistíme, cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame. V panvici...

Polenta s kuriatkovým glacé
Najemno nasekanú šalotku a huby orestujeme na panvičke a podlejeme vínom, pridáme bylinky, okoreníme, ...

Hubové lievance
Sušené huby uvaríme spolu s korením domäkka. Scedíme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Z piva,...

Hubové palacinky
Z prísad urobíme cesto, ktoré necháme 10 – 15 minút postáť. Na rozohriatom oleji upečieme...

Club Sandwich
Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.

Letná omeleta z karfiolu
Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať...

Gazpacho
Všetky suroviny rozmixujeme, pridáme olej, dochutíme soľou, čiernym korením, mletou červenou paprikou a octom.

Paprikové tajomstvo
Rozžeravená pahreba a dráždivá vôňa mäsa sprevádza človeka, odkedy vykresal iskru a napichol na ražeň prvý...

Sladké penne
Cestoviny penne uvaríme v osolenej vode na al dente. Na panvičke rozohrejeme med, pridáme nasekané...

Zeleninové fussili
Nakrájame mrkvu a cuketu na tenké rezance a spolu s cherry paradajkami, cibuľou, cesnakom a...

Rezancový nákyp s jablkami
Rezance uvaríme v slanej vode domäkka podľa návodu a premastíme olejom. Počkáme, kým vychladnú a...

Zapekané jablkovo– lekvárové cestoviny
Uvaríme cestoviny a uvarené premiešame s maslom. Vymastíme pekáč a vysypeme ho strúhankou. Na dno pekáča...

Zapekané fliačky s jablkami
Uvarené cestoviny premiešame s maslom. Olúpané a na hrubšie plátky pokrájané jablká podusíme s cukrom, ...

Cestovinový šalát s avokádovou omáčkou
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Scedíme ich a necháme odkvapkať. Slnečnicové semienka opražíme nasucho na panvici....

Ružový šalát
Cestoviny uvaríme a scedíme. Čínsku aj červenú kapustu natenko nakrájame a posolíme, aby kapusta zmäkla...

Vretenový šalát s brokolicou
Cestoviny uvaríme bežným spôsobom, pridáme povarené malé ruže brokolice, vrúbkovaným nožom nakrájané kolieska varenej mrkvy, ...

Grilovaný syr s cherry paradajkami a cesnakovou bagetou
Varí: Vojtech Artz šéfkuchár spoločnosti Metro

Jahodová polievka
Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave