Našľahaná omeleta so špenátom
Róbert Baďo
šéfkuchár hotela Boboty vo Vrátnej doline , 19. februára 2010
šéfkuchár hotela Boboty vo Vrátnej doline , 19. februára 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Oddelíme bielka od žĺtkov. V mise vyšľaháme smotanu so žĺtkami a nastrúhaným syrom. Jemne osolíme a okoreníme. V druhej nádobe vyšľaháme pevný sneh z bielkov a vmiešame do masy.
- 2
Cesto nalejeme na panvicu a na jemnom ohni z obidvoch strán pečieme. Pridáme čerstvý špenát.
- 3
Omeletu zrolujeme alebo prehneme na polovicu a polejeme jogurtovým dressingom.
- 4
NÁŠ TIP: Omeletu môžeme obmieňať rôznymi druhmi náplní. Výborná je napríklad s dusenými hubami. Pripraviť si môžete aj sladkú omeletu, plnenú ovocím.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu