Našľahaná omeleta so špenátom

Róbert Baďo
šéfkuchár hotela Boboty vo Vrátnej doline , 19. februára 2010
Našľahaná omeleta so špenátom
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

8 ks
250 ml
100 g
4 PL




Postup

  1. 1

    Oddelíme bielka od žĺtkov. V mise vyšľaháme smotanu so žĺtkami a nastrúhaným syrom. Jemne osolíme a okoreníme. V druhej nádobe vyšľaháme pevný sneh z bielkov a vmiešame do masy.

  2. 2

    Cesto nalejeme na panvicu a na jemnom ohni z obidvoch strán pečieme. Pridáme čerstvý špenát.

  3. 3

    Omeletu zrolujeme alebo prehneme na polovicu a polejeme jogurtovým dressingom.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Omeletu môžeme obmieňať rôznymi druhmi náplní. Výborná je napríklad s dusenými hubami. Pripraviť si môžete aj sladkú omeletu, plnenú ovocím.

Diskusia k receptu

isar
Mne sa nepáči ten surový špenát.
zinnajdha
na Boboty mám prekrásne spomienky. Milujem surový špenát, práve ho už treba pozbierať. Denne sa ním chodím popásť do záhrady. Doposiaľ tam bola na jedenie len púpava, žihľava a šťavel (šóška), teraz špenát a už tam boli aj štyri červené a sladké jahody. Takže vyskúšam.
hubata
@zinnajdha ale sa máš keď sa máš na čom pásť ! Mne tiež stačil na ráno omastiť chleba syrom, prešla som sa po záhrade a natrhala čo bolo jedlé. Umyla, osolila, urobila dobrú studničnú kávu a sadla na dvor. Najkrajšie obdobie dňa: decká drichmali, všade ticho a mier, ešte som nerobila nič, nikto nepýtal jesť. Len ja, pes a káva. Takto bude asi v raji.
hubata
Mňa zaujalo to cesto na omeletu, veď naozaj naplniť sa dá všetkým možným.
berino
Omeleta chutila fakt skvele. Len prosim o tip, ako ich piect, aby sa netrhali. Ja som trocha zaimprovizovala. Kedze sa mi dost dotrhali, ulozila som ich na ohnovzdornu misu, pridala cerstvy spenat, ovci syr, udeneho lososa. Takto som urobila tri vrstvy a nachala zapiect.
radox1
ja robim omelety podla pepina,a nepoznam lepsi sposob ako tento.








SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia